El PDC es querella contra Fernández Díaz pel cas De Alfonso

La presenten aquest dijous Xavier Trias i CDC i l'ha anunciada Francesc Homs durant el debat d'investidura

RedaccióActualitzat

Ho havien dit poc després de fer-se públiques les converses entre el ministre de l'interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de la Generalitat, Daniel de Alfonso, en què haurien maquinat campanyes de desprestigi contra polítics catalans, i ara ho han fet efectiu: el Partit Demòcrata Català (PDC) presenta aquest dijous una querella contra tots dos per presumptes violació de secrets, prevaricació i malversació de fons públics.

L'anunci l'ha fet aquest dimecres el portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, aprofitant la seva intervenció en el debat d'investidura de Mariano Rajoy. La querella, al text de la qual ha tingut accés TV3, no serà presentada, però, pel PDC sinó per Convergència Democràtica de Catalunya i també per l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias.

La querella, que transcriu extensament el contingut de les converses gravades, demana que s'interrogui als dos querellats i també al que era cap de gabinet de Fernández Díaz quan es van gravar les converses, l'octubre del 2014, perquè expliqui com van ser les visites de De Alfonso al ministre. També aporta com a documentació els articles del diari digital "Público" que van revelar les converses entre tots dos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut