Una varietat transgènica de blat de moro, el MON810 (Reuters)
Una varietat transgènica de blat de moro, el MON810 (Reuters)
Estrasburg

El Parlament Europeu rebutja que els estats decideixin sobre la comercialització de transgènics

Els estats ara tenen l'última paraula sobre el conreu de transgènics, però no sobre la comercialització de productes

RedaccióActualitzat

El Parlament Europeu ha rebutjat aquest dimecres permetre que els estats membres vetin, als seus territoris, la venda d'aliments i pinsos transgènics que estiguin permesos al conjunt de la Unió Europea. La Comissió de Medi Ambient era contrària a permetre-ho argumentant que exigiria tornar a establir controls fronterers i la majoria de parlamentaris hi han estat d'acord.

Des del gener cada país de la Unió Europea té l'última paraula a l'hora d'autoritzar o no el cultiu de transgènics al seu territori. La proposició ara rebutjada pel Parlament era un intent d'augmentar les prerrogatives dels estats pel que fa als aliments transgènics.

La proposició l'havia fet la Comissió Europea per resoldre el rebuig que provoquen els transgènics entre part de la població europea. El comissari Vytenis Andriukaitis s'ha queixat que mai no hi ha arribat a haver una majoria qualificada d'estats membres a favor ni en contra dels transgènics, i ha dit que aquest és un dèficit democràtic que està pendent de resoldre. Organitzacions com Greenpeace i grups polítics com els Verds han tornat a acusar la Comissió Europea d'opacitat pel que fa a les polítiques comunitàries sobre transgènics.

Anar al contingut