Canàries

El Parlament canari reclama que l'Armada espanyola "blindi" les costes per contenir la immigració africana

El Parlament de les Canàries ha reclamat al govern espanyol que l'Armada blindi les costes de l'arxipèlag i ha demanat a la UE que obri un fons d'emergència per fer front a les "crisis humanitàries" provocada per les allaus immigratòries. Aquestes peticions s'han aprovat durant un ple del Parlament autonòmic dedicat monogràficament als problemes de la immigració, després que en les dues últimes setmanes hagin arribat a les costes canàries més de 2.000 immigrants il·legals. En la seva resolució, el Parlament ha ressaltat "la poca sensibilitat" de la UE pel problema i ha lamentat "la lenta resposta" del govern central.

Actualitzat

La proposta que demana al govern espanyol que fixi "com a prioritat immediata de l'Armada espanyola el blindatge" de les costes canàries l'ha presentada el Partit Popular i ha obtingut el suport de Coalició Canària i el vot en contra dels socialistes. L'objectiu del "blindatge" és "socórrer, atendre, donar ajuda humanitària i tornar els il·legals al port d'on van sortir", així com estendre el sistema de vigilància exterior a totes les illes de l'arxipèlag.

La proposta relativa al fet que la UE obri un fons d'emergència "per fer front a les crisis humanitàries derivades de les allaus immigratòries", presentada per Coalició Canària, ha obtingut el suport de tots els partits.

A iniciativa dels socialistes, el Parlament ha donat el seu suport unànime a les mesures aprovades divendres pel Consell de Ministres. Tot i això, el Parlament ha considerat que la resposta del govern central ha estat "lenta" i que ha mantingut una posició "relaxada i optimista" que ha resultat "injustificada". Aquest extrem ha obtingut el vot en contra dels socialistes.

En la mateixa línia, i també amb l'oposició socialista, el grup mixt ha aconseguit que s'aprovés reclamar al govern de Madrid "una política més contundent, realista i eficaç" per impedir i controlar la immigració.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut