El papa es queixa d'actituds perverses contra la reforma de la jerarquia eclesiàstica (Reuters)
El papa es queixa d'actituds perverses contra la reforma de la jerarquia eclesiàstica (Reuters)
Vaticà

El papa denuncia que hi ha "resistències malvades" contra la reforma de l'Església

Francesc ho ha dit aquest matí, durant les felicitacions de Nadal, en un discurs als membres de la cúria romana

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha denunciat aquest matí que hi ha "resistències malvades" que s'oposen a la reforma de l'Església i que "es refugien en les tradicions". El papa ho ha dit aquest matí al Vaticà, durant les felicitacions de Nadal, en un discurs dirigit als membres de la cúria romana, el conjunt d'òrgans de govern de la Santa Seu i de l'Església Catòlica.

El pontífex ha afirmat que la reforma que s'està fent "serà eficaç només si es fa amb homes renovats, i no pas, simplement, amb nous homes". Francesc ha reconegut que hi ha resistència a aquesta reforma, que, "de vegades, neix de la bona voluntat", però ha afegit que, en altres ocasions, aquesta oposició procedeix "de cors espantats i endurits, que s'alimenten de paraules buides". "Hi ha qui diu que vol canviar les coses, però que després vol que quedi tot com abans", ha subratllat el papa. Francesc ha estat molt clar.

"Hi ha resistències malvades que germinen en ments perverses i es presenten quan el dimoni inspira males intencions. Aquesta mena de resistències s'amaguen darrere de justificacions i paraules acusatòries que es refugien en les tradicions, en les aparences, en les formalitats, en el que ja es coneix."

En el seu discurs davant la cúria romana, el papa ha advertit que la renovació del govern de l'Església "no és una operació de cirurgia estètica". "No són les arrugues de l'Església el que s'ha de témer, sinó les taques", ha remarcat Francesc. Per això ha indicat que "no n'hi ha prou canviant el personal" i que cal que els membres de la cúria "es renovin espiritualment, humanament i professionalment."

Anar al contingut