Una imatge d'arxiu del papa Benet XVI.
El papa Benet XVI canonitza Carme Sallés.
El Vaticà

El papa canonitza Carme Sallés, fundadora de la Congregació de les Concepcionistes Missioneres de l'Ensenyament

El papa Benet XVI canonitza la beata catalana Carme Sallés i Barangueras, fundadora de la congregació de les Concepcionistes Missioneres de l'Ensenyament. Aquesta congregació, present a 12 països, està dedicada a l'educació de les dones. Sallés va morir el 1911 als 63 anys amb el nom religiós de Maria del Mont Carmel.

RedaccióActualitzat
Benet XVI ha oficiat aquest matí, al Vaticà, la cerimònia de canonització de la vigatana Carme Sallés i Barangueras, religiosa caputxina i fundadora de la congregació de les Concepcionistes Missioneres de l'Ensenyament.

Aquesta congregació, present a 12 països, està dedicada a l'educació de les dones. La congregació té catorze centres educatius a l'estat espanyol, entre ells un a Barcelona i un altre a Arenys de Mar.

Sallés va morir el 1911 als 63 anys amb el nom religiós de Maria del Mont Carmel.

Sallés va ser beatificada fa 14 anys com a reconeixement a la seva vocació religiosa i va ser la primera dona que va rebre la distinció de ciutadana il·lustre de Vic, ciutat on va néixer.

A la cerimònia, que s'ha fet a la plaça de Sant Pere, s'ha canonitzat 6 beats més, una monja alemanya, un jesuïta francès, un capellà italià i tres seglars, un filipí, una alemanya i una nord-americana.

En els prop de 8 anys de pontificat, el papa Ratzinger ha proclamat 37 sants i més de 600 beats, la majoria de l'estat espanyol.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, encapçala la delegació espanyola que s'ha desplaçat fins al Vaticà.
Anar al contingut