L'estany de Banyoles, el 26 de desembre (Marta Roura)
L'estany de Banyoles, el 26 de desembre (Marta Roura)
Banyoles

El nivell d'aigua a l'estany de Banyoles és el més baix dels últims onze anys

Els últims dos anys, l'estany ha perdut 300 milions de litres per la falta de pluja

Actualitzat

Baixada considerable del nivell d'aigua a l'estany de Banyoles. En els darrers dos anys, ha perdut 300 milions de litres per la manca de pluges. Ara mateix, l'aigua està uns 25 centímetres per sota del valor que es considera normal (l'anomenada "cota zero") i marca el nivell més baix dels últims onze anys.

La causa principal d'aquest descens de l'aigua és la situació de sequera que viu el país, i que s'ha intensificat al llarg dels darrers mesos. Municipis propers que s'abastien de pous i aqüífers estan acabant les seves reserves i ara recorren a l'aigua procedent de l'estany.

El regidor de Medi Ambient de Banyoles, Jordi Bosch, assegura que la situació "no és preocupant", però sí que admet que darrerament la problemàtica "s'ha accentuat". L'Ajuntament ha decidit substituir les comportes de quatre dels cinc recs que surten de l'estany per poder controlar millor l'evolució del nivell. Bosch aclareix que "no es tracta de no deixar-ne sortir", però sí que admet que ho regulen per evitar "pèrdues d'aigua innecessàries".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut