Madrid

El Ministeri de l'Interior no vol registrar el Partit Demòcrata Català

Al·lega que el nom del nou partit fundat per CDC contravé la normativa de denominació de partits, coincidint amb les queixes expressades per Demòcrates de Catalunya

RedaccióActualitzat

El nou partit fundat pels membres de Convergència Democràtica de Catalunya no es podrà dir Partit Demòcrata Català (PDC). Segons ha avançat el diari "El País", aquest és el parer de la Direcció General de Política Interior, encarregada del registre dels partits polítics, que considera que el nom contravé la normativa de denominació de partits perquè pot "induir a confusió" amb el nom d'altres partits.

En concret, aquesta confusió afectaria Demòcrates de Catalunya, el partit fundat pels escindits d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Sefons han confirmat fonts ministerials a Catalunya Ràdio, al desembre, Interior ja va denegar una denominació semblant pel mateix motiu.

"Partit Demòcrata de Catalunya"

Hauria estat una petició d'un partit, el Bloc Democràtic Nacional, que hauria demanat registrar el "Partit Demòcrata de Catalunya", i no se li hauria acceptat perquè podria induir a confusió amb els escindits d'UDC.

Precisament, Demòcrates de Catalunya ja va avisar durant el congrés fundacional en què el PDC va escollir el nom que reclamarien als tribunals si finalment s'escollia aquest nom. L'endemà del congrés, Demòcrates va suavitzar aquesta postura, però no la va descartar. Potser no els caldrà arribar-hi si finalment Interior manté aquest criteri i el PDC es veu obligat a buscar un altre nom.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut