Sils

El marit de Consol Galceran, coneguda com "la cuinera de Sils", diu en el judici que no sap per què la va matar

Ha començat el judici a l'Audiència de Girona pel cas de la cuinera de Sils, relacionat amb la mort de Consol Galceran, una de les membres d'aquest col·lectiu gastronòmic. I s'ha iniciat amb la declaració de l'únic imputat pel cas: el marit de la víctima, qui ha admès el crim i ha afegit que encara no sap per què ho va fer. Set homes i dues dones formen part del jurat popular que ha d'emetre un veredicte. El marit de la víctima és a la presó des del novembre del 2005, quan va reconèixer haver mort la seva dona. Galceran la van trobar morta el 21 de juliol de fa dos anys, a Sils, amb múltiples ganivetades.

Actualitzat

El marit de la cuinera de Sils, Llorenç Morell, ha declarat a l'Audiència de Girona que no va premeditar el crim i que no s'explica per què va matar la seva dona. Morell ha explicat que la víctima li retreia constantment que tingués una amant i que els dos discutien amb freqüència.

La matinada del crim, l'acusat ha indicat que la dona l'havia insultat i sacsejat mentre anaven en cotxe. Aleshores, Morell ha dit que havia "perdut el cap" i que havia arreplegat el ganivet de la part posterior del vehicle. El processat, que ha incorregut en nombroses contradiccions durant la declaració, ha dit que no havia "entès mai" per què va enfonsar l'arma al cos de la seva dona.

El cos el van trobar al costat del cotxe de la víctima, que s'havia estavellat. En un primer moment es va apuntar la hipòtesi d'un possible robatori. Però, uns mesos després, va confessar el marit, que haurà de fer front a la petició de vint anys de presó que demanen tant el fill del matrimoni com els pares de la víctima.

Petició de 20 anys de presó

Llorenç Morell, que així és com es diu el marit de la víctima, s'enfronta a una petició de vint anys de presó per un delicte d'assassinat. Morell va ser detingut tres mesos després del crim, quan va confessar haver matat la seva esposa.

Per aquest motiu, el fiscal encarregat del cas, Juan José Begue, en el seu discurs davant el jurat ha posat l'accent en el fet que la decisió del tribunal haurà de determinar tres eixos fonamentals: si Morell va donar oportunitat de defensar-se o no a la víctima, si l'acusat patia algun trastorn emocional quan va matar la seva esposa i si cal aplicar-li l'atenuant de confessió, tenint en compte que va admetre els fets tres mesos després.

Anar al contingut