Escombraries acumulades al Gironès.
Escombraries acumulades al Gironès.
Barcelona

El malbaratament de menjar cau un 2% en un any

La crisi i una major conscienciació social redueix en 2 punts el menjar en bon estat que acaba a les escombraries. Ho diu un estudi de l'Agència Catalana de Residus.

RedaccióActualitzat
Els catalans estem reduint el malbaratament de menjar apte per ser consumit i que acaba a les escombraries. Ho ha comprovat un estudi de l'Agència Catalana de Residus, que el 2012 va detectar que un 11% dels aliments dipositats a les escombraries eren aptes per al consum, mentre que un any després, aquesta xifra ha baixat en dos punts.

L'adjunt a la direcció de l'Agència de Residus de Catalunya, Francesc Girou, ho ha atribuït a la crisi i a la conscienciació social: "Això vol dir que abans estàvem llençant coses que podien ser consumides i que ara ho estem fent però en menor grau. Som més conscients."

La dada obeeix, segons Girou, a la situació econòmica de moltes famílies i, alhora, a "la consciencia ètica i la sensibilitat que tenim per a persones que estan passant-ho malament".

També destaca una reducció de la recollida selectiva de paper del 20% del 2011 al 2012, a conseqüència que cada vegada hi ha més gent que es dedica a agafar-ne dels contenidors per vendre'n.

Anar al contingut