El malbaratament de menjar cau un 2% en un any

La crisi i una major conscienciació social redueix en 2 punts el menjar en bon estat que acaba a les escombraries. Ho diu un estudi de l'Agència Catalana de Residus.
El malbaratament de menjar cau un 2% en un any
Barcelona

El malbaratament de menjar cau un 2% en un any

La crisi i una major conscienciació social redueix en 2 punts el menjar en bon estat que acaba a les escombraries. Ho diu un estudi de l'Agència Catalana de Residus.
Redacció
Escombraries acumulades al Gironès.

Escombraries acumulades al Gironès.

Els catalans estem reduint el malbaratament de menjar apte per ser consumit i que acaba a les escombraries. Ho ha comprovat un estudi de l'Agència Catalana de Residus, que el 2012 va detectar que un 11% dels aliments dipositats a les escombraries eren aptes per al consum, mentre que un any després, aquesta xifra ha baixat en dos punts.

L'adjunt a la direcció de l'Agència de Residus de Catalunya, Francesc Girou, ho ha atribuït a la crisi i a la conscienciació social: "Això vol dir que abans estàvem llençant coses que podien ser consumides i que ara ho estem fent però en menor grau. Som més conscients."

La dada obeeix, segons Girou, a la situació econòmica de moltes famílies i, alhora, a "la consciencia ètica i la sensibilitat que tenim per a persones que estan passant-ho malament".

També destaca una reducció de la recollida selectiva de paper del 20% del 2011 al 2012, a conseqüència que cada vegada hi ha més gent que es dedica a agafar-ne dels contenidors per vendre'n.