Gaza

El llançament de nous projectils trenca una fràgil treva a Gaza

Dos adolescents palestins han mort aquest dissabte a causa dels atacs

RedaccióActualitzat

Màxima tensió a Gaza hores després que els moviments palestins Hamas i Jihad Islàmica anunciessin un alto el foc. Una treva que s'hauria aconseguit amb la mediació d'Egipte però que, de moment, no ha aturat l'operació de càstig militar israeliana a la Franja. 

Israel manté l'ofensiva aèria contra Gaza malgrat l'acord d'alto el foc anunciat per Hamas i Jihad Islàmica. Almenys dos adolescents palestins han mort en les últimes hores. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha advertit que els bombardejos es poden intensificar.

La treva s'ha pactat aquest dissabte i s'ha trencat putualment aquesta matinada, amb el llançament de dos projectils des de Gaza contra territori d'Israel, que ha respost destruint els morters llançadora.

 

Aquest dissabte, el grup Hamas ha llançat més d'un centenar de coets i altres projectils per sobre de la tanca de la frontera, i Israel ha respost amb almenys una desena de raids aeris. A causa d'aquests atacs han mort dos adolescents palestins.


Les protestes palestines de divendres a la tanca fronterera que separa els territoris àrabs dels hebreus va provocar la mort d'un altre adolescent palestí. Més de 200 hi van resultar ferits. Al cantó israelià, un soldat va resultar ferit per l'explosió d'una granada.
 

 

També s'investiga la mort d'un home palestí i el seu fill en una explosió en un edifici de Gaza. Paral·lelament, tres civils israelians van resultar ferits quan un projectil llançat per Hamas va impactar a casa seva, a la localitat de Sderot. 

 

 

L'ofensiva militar hebrea és un càstig per aquestes accions i, segons el primer ministre Benjamin Netanyahu, és la més important des del 2014, i augmentarà d'intensitat si és necessari.

ARXIVAT A:
Pròxim Orient
Anar al contingut