Guillermo Zapata en una imatge d'arxiu
Guillermo Zapata en una imatge d'arxiu
Madrid

El jutge Pedraz imputa Zapata per un delicte d'humiliació a Twitter a les víctimes d'ETA

El magistrat reclama 20.000 euros de fiança a l'associació que va interposar la querella per deixar que es personi en l'acusació

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha citat el regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata perquè declari com a imputat el 7 de juliol per un delicte d'humiliació a les víctimes d'ETA en relació a les piulades que va escriure el 2011 en el seu perfil personal.

El mateix dia, Pedraz també ha citat a declarar, en aquest cas com a testimoni, Irene Villa, per ser la víctima del delicte d'humiliació. El jutge ha avançat que Villa pot canviar la data per comparèixer davant del jutge si no vol coincidir amb Zapata.

D'aquesta manera, el jutge admet a tràmit la petició de la fiscal Blanca Rodríguez, que considera que els seus tuits van generar "descrèdit, menyspreu i humiliació" als afectats.

El jutge reclama 20.000 euros de fiança a l'associació Dignidad y Justicia, que va interposar la querella, per deixar que es personi en l'acusació.

En fer-se pública la polèmica, Guillermo Zapata va deixar la regidoria de Cultura del govern municipal liderat per Manuela Carmena, però manté l'acta de regidor.

Anar al contingut