Barcelona

El jutge declara el concurs voluntari de Spanair amb 3.000 creditors

El jutjat mercantil número 10 de Barcelona ha declarat el concurs voluntari de l'aerolínia Spanair, en què es comptabilitzen fins a 3.000 creditors, segons la resolució dictada pel jutge que porta el cas. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat des de Madrid que el "fonamental és que les plantilles sense feina trobin al més d'hora un altre lloc de treball", bàsicament perquè, ha admès, "la resta ja està perdut".

RedaccióActualitzat
Malgrat que també s'havien presentat peticions de concurs necessari, com, per exemple, el del SEPLA, el jutge ha decidit tramitar el tancament de Spanair com un concurs voluntari, en considerar que d'aquesta manera es protegeix més bé els 2.500 treballadors de la companyia.

A més, aquests treballadors estan afectats per un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que s'ha presentat al mateix jutjat.

El jutge, que ha declarat el concurs d'"especial transcendència", ha nomenat un administrador concursal al Grup Gispert, Advocats i Economistes, que va ser fundat, entre altres, per l'exconseller de Justícia durant el primer mandat de Jordi Pujol, Ignasi de Gispert Jordà.

El titular del jutjat mercantil està a l'espera que en els pròxims dies aquest pugui sol·licitar al jutjat que s'assigni un segon administrador concursal a causa de la complexitat del procediment.

En la petició de concurs voluntari, l'aerolínia va declarar un passiu de 474,1 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut