Estats Units

El jurat conclou que Moussaoui, l'únic processat per l'11-S als EUA, podrà ser condemnat a mort

Via lliure a la pena de mort per a Zacarias Moussaoui, l'únic processat als Estats Units pels atemptats de l'11-S. Ho ha decidit el jurat popular que el jutja després de concloure que Moussaoui va mentir. En aquest sentit, el jurat considera que la pena capital és una sentència possible contra l'encausat, ja que les mentides de l'acusat van contribuir que es cometessin els atemptats que van provocar la mort d'almenys una de les 3.000 víctimes. L'última paraula, però, la té ara la jutge del cas.

Actualitzat
La pena de mort sembla més a prop que mai per a l'únic processat als EUA pels atemptats de l'11-S, Zacarias Moussaui. El jurat del tribunal pels atacs de l'11 de setembre a Nova York ha considerat que l'única persona acusada en el procés pot ser condemnat a la pena de mort. Pel tribunal, Moussaui és responsable directe de la mort d'almenys una de les 3.000 víctimes dels atemptats perquè va mentir a la policia quan va ser detingut poques setmanes abans dels atacs.

El jurat interpreta que les mentides de l'acusat van contribuir que es cometessin els atemptats. Ara, en les pròximes vistes del judici, s'hauran d'avaluar els agreujants per determinar si Moussaui és condemnat a mort o no. L'última paraula, però, la té ara la jutge del cas.

Abans d'abandonar la cort, l'acusat ha cridat: "Mai aconseguireu la meva sang. Que Déu us maleeixi!"

Sigui com sigui, Moussaoui ha admès haver rebut d'Ossama bin Laden l'ordre d'atacar la Casa Blanca l'11-S, així com que sabia que s'havien estavellar dos avions contra les Torres Bessones.

El francès d'origen marroquí el van detenir un mes abans dels atemptats per un problema en el visat l'agost del 2001, un mes abans dels atemptats que van provocar la mort de 3.000 persones als Estats Units. La fiscalia nord-americana el considera el vintè terrorista de l'11-S i reclama la pena capital per ell per haver ocultat la trama terrorista.

El 22 d'abril del 2005, després d'haver-se declarat còmplice dels autors dels atemptats, va desmentir la seva implicació directa perquè, segons va dir, es tractava d'un atac diferent. Amb tot, Moussaoui no va fer cas dels consells de la defensa i va contestar dilluns passat en el judici contra ell declarant que va mentir als investigadors de l'FBI en el moment de la seva detenció per permetre que els atemptats es poguessin produir.
Anar al contingut