Barcelona

El govern potencia l'FP i posa en marxa 75 cicles formatius nous en 66 centres on no s'impartien

L'executiu català potenciarà la Formació Professional a partir del curs vinent, i posarà en marxa 75 cicles formatius en 66 centres on actualment no s'impartien. Ho farà en els serveis socioculturals, d'informàtica, de sanitat i de manteniment i serveis a la producció. A més, s'ampliarà l'ensenyament a distància, que passarà de les 328 places actuals a 3.600, i es flexibilitzarà l'accés de nous col·lectius per compaginar treball amb estudis. Segons dades del govern, un 71% dels alumnes treballen mig any després d'haver acabat un cicle formatiu i un 77% té feines relacionades amb els estudis cursats.

Actualitzat

El govern potenciarà la Formació Professional a partir del curs vinent, i posarà en marxa 75 cicles formatius en 66 centres on actualment no s'impartien. Concretament de la família de serveis socioculturals i a la comunitat, d'informàtica, de sanitat i de manteniment i serveis a la producció. A més, s'ampliarà també l'oferta d'ensenyaments de Formació Professional a distància amb un increment notable de les places, que passaran de 328 a 3.600.

Els crèdits nous que es podran cursar són els de secretariat i de prevenció de riscos professionals, a banda dels que ja es poden fer d'equips electrònics de consum, explotació de sistemes informàtics, educació infantil i gestió comercial i màrqueting.

Una altra de les novetats és la implantació de mesures per flexibilitzar l'accés de nous col·lectius a la Formació Professional i per compaginar treball amb estudis.

Segons dades del Departament d'Educació i Universitats, un 71% de l'alumnat treballa mig any després d'haver acabat un cicle formatiu, un 24% continua estudiant i un 5% queda a l'atur. I entre l'alumnat que s'integra al món laboral, un 77% treballa en feines relacionades amb els estudis que va cursar.

Anar al contingut