El govern no pensa en eleccions i treballa per "defensar la institució i culminar l'1-O"

El Govern fa una crida a la unitat política per respondre a l'activació de l'article 155 per part del govern espanyol

RedaccióActualitzat

El Govern fa una crida a la unitat política per respondre a l'activació de l'article 155 per part del govern espanyol. La Generalitat assegura que no pensa en eleccions sinó encom defensar les institucions i culminar el mandat de l'1-O.

En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio", el conseller de la Presidència, Jordi Turull, diu que ara toca treballar de forma efectiva per garantir aquests dos objectius:

"Com i de quina manera actuem des de la unitat per fer el màxim d'efectiu i actuant amb el cap i amb el cor, i no amb l'estómac, la defensa a ultrança de les institucions catalanes democràticament escollides i la culminació del mandat de l'1 d'octubre."

També en una entrevista a RAC1, Turull ha explicat que la convocatòria d'eleccions catalanes "en aquests moments no està sobre la taula" de l'executiu català.

"Aquesta setmana serà de decisions. El no fer res no forma part tampoc de cap escenari. Es un tema de dignitat institucional."

Turull denuncia que la interpretació del 155 que ha fet l'executiu de Mariano Rajoy és un abús de la legalitat, i ho qualifica de cop d'estat:

"El Partit Popular ha passat de 'la calle es mía' del seu fundador a 'la ley es mía', i la interpreto com vull i els jutjat faran el que els diguem."

El conseller de presidència ha explicat que el Govern està estudiant jurídicament l'execució de l'article 155 "per denunciar fins a quin punt el govern espanyol ha actuat al marge de la llei".

Sobre la possibilitat que l'executiu espanyol vulgui intervenir els mitjans de comunicació públics, el responsable de Presidència recorda que la partida pressupostària està aprovada pel Parlament i que només la cambra catalana podria alterar aquests diners. 

A l'espera de la junta de portaveus

Un cop activat l'article 155 de la Constitució, l'executiu de Carles Puigdemont busca una resposta al Parlament que generi un ampli consens. El president de la Generalitat ja ha demanat a la cambra catalana que es reuneixi i, previsiblement, ho farà a finals de setmana. De fet, la sessió del Senat per donar l'aval a la intervenció de l'autogovern serà divendres a les deu del matí.

Després del pas que ha fet el consell de ministres, demà, la junta de portaveus fixarà el calendari d'aquesta setmana que ve.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut