Teresa Pitarch
Teresa Pitarch
Barcelona

El govern fulmina la mà dreta de Gordó, Teresa Pitarch

La portaveu Neus Munté al·lega pèrdua de confiança

RedaccióActualitzat

El govern ha cessat Teresa Pitarch, mà dreta de Germà Gordó, com a presidenta de l'Institut Català de les Dones. Pitarch va anunciar aquest dijous que deixava el PDeCAT perquè no s'havia respectat la presumpció d'innocència de Gordó, investigat en el cas 3% de suposat finançament irregular de Convergència.

Quan va anunciar que plegava del partit, Pitarch va expressar la seva voluntat de continuar al capdavant de l'Institut Català de les Dones, ja que volia separar la seva feina al partit de la que feia al capdavant d'aquest organisme governamental.

Finalment, però, ha estat destituïda. L'Institut Català de les Dones és un organisme que depèn de la conselleria de Presidència. La portaveu del govern, Neus Munté, ha al·legat la pèrdua de confiança com a motiu de la destitució. De fet, ha estat la mateixa Neus Munté la que ha comunicat a Pitarch la decisió.

Un altre dirigent del PDeCAT, Jesús Marín, exalcalde de la població maresmenca de Canet de Mar, també s'ha donat de baixa de la formació arran del cas Gordó. Marín és una persona pròxima a l'exconseller i està enfrontat al partit per la reacció que ha tingut davant la investigació oberta contra ell per l'afer 3%.

Anar al contingut