Puigdemont i Rajoy es donen la mà al Saló de l'Automòbil
Puigdemont i Rajoy es donen la mà al Saló de l'Automòbil
Barcelona

Puigdemont i Rajoy es troben per primer cop des de la trobada secreta del gener

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha recordat que l'oferta per debatre els detalls sobre la celebració del referèndum "no caduca"

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont i Mariano Rajoy s'ha trobat en el marc del Saló de l'Automòbil, a Barcelona, per primer cop des de la trobada secreta del gener a La Moncloa, fa quatre mesos. L'encaixada de mans ha estat distesa i els dos mandataris han compartit dinar amb directius del sector del vehicle al Museu Nacional d'Art de Catalunya -el MNAC- per assistir després al saló.

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha fet, davant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, una crida a "evitar tota temptació de desconnexió i aïllament" per poder "competir en un món global".

En la clausura del congrés "Connected Hub" al recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc, després de compartir taula amb Puigdemont en el dinar d'inauguració del Saló, Rajoy ha reivindicat els conceptes de "connexió i obertura" i ha recordat que "connectar-se implica obrir-se, suprimir barreres i compartir":

"El futur ens exigeix innovació i connexió, ens imposa tenir la ment oberta, amb esperit emprenedor, i ens anima a entendre que per competir en un món global i augmentar el benestar dels nostres ciutadans hem d'evitar tota temptació de desconnexió i aïllament".

Després que Puigdemont, en el seu discurs, reivindiqués la connexió de Catalunya amb Europa a través del Corredor Mediterrani, Rajoy també ha fet referència a aquest projecte.

El Govern central, ha assegurat, "posarà tot de la seva part" per a la "modernització de cossos i plataformes logístiques o inversions com les que es referia en la seva intervenció el president de la Generalitat, de tant calat com el Corredor Mediterrani".

La trobada en aquest acte arriba en plena discussió sobre el referèndum i coincidint amb l'anunci que el govern desembarcarà a Madrid per presentar-hi la seva última oferta, Serà el pròxim 22 de maig.

Munté diu que l'oferta per negociar els detalls del referèndum "no caduca"



Poc abans, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha fet l'enèsim intent del govern per dialogar amb Madrid. Munté ha estès la mà a Mariano Rajoy, per negociar la celebració d'un referèndum a Catalunya i li ha assegurat que l'oferta per debatre els detalls d'aquesta votació "no caduca". La portaveu de l'executiva ho ha dit en declaracions als periodistes després d'acompanyar a declarar al TSJC al vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, i a la secretària quarta, Ramon Barrufet, investigats per haver permès votar una resolució sobre el referèndum.

Munté ha fet aquesta nova proposta per al diàleg el mateix dia que Carles Puigdemont i Mariano Rajoy han coincidit a Barcelona en un acte al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i en la inauguració del saló Automobile Barcelona. No es preveu que hi hagi cap reunió formal.

La consellera ha recordat que la trobada d'aquest divendres no és una reunió entre administracions, sinó que són dos presidents coincidint en el marc d'"un important saló", però, tot i així, ha fet aquesta apel·lació al diàleg. Neus Munté insisteix en la seva oferta per negociar la consulta perquè la Generalitat "preferiblement" vol fer-la de manera pactada, però manté la porta oberta a fer-ho de manera unilateral si l'Estat reitera el seu rebuig.

Puigdemont va assegurar aquest dijous que ell i el seu govern faran un últim intent de diàleg amb l'executiu espanyol i es va mostrar obert fins i tot a retardar la data del referèndum. El president de la Generalitat també va explicar que farà una proposta formal a partir de la feina del Pacte Nacional pel Referèndum.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut