Montserrat i Bassa s'han reunit a la seu del Departament de Treball (EFE)
Montserrat i Bassa s'han reunit a la seu del Departament de Treball (EFE)
Barcelona

El govern espanyol diu que acatarà la sentència del TC sobre el 0,7% de l'IRPF

El compromís ha sorgit de la primera trobada entre la ministra i la consellera d'Afers Socials, però Dolors Montserrat no ha concretat com l'aplicaran

RedaccióActualitzat

El govern espanyol acatarà la sentència del Constitucional sobre la gestió de les subvencions socials del 0,7 per cent de l'IRPF. Un anunci que la ministra Dolors Monserrat ha comunicat a la consellera Dolors Bassa en la seva primera trobada, tot i que no ha especificat de quina manera es farà.

El govern central canvia d'actitud després de reiterades sentències favorables a la Generalitat, 13 en total. La Generalitat, però, no descarta recórrer judicialment si la proposta de la ministra no és satisfactòria.

 

♦ La Fiscalia arxiva la denúncia d'Homs contra Rajoy per "desobeir" el Constitucional

 

"Ens ha dit que compliria la sentència, però no sabia com. Per tant, continuem molt preocupats", ha afirmat Bassa. Segons la consellera, de Catalunya surt el 25% del que recapta l'Estat per a finalitats socials amb el 0,7%, però només en retorna el 14%.

La ministra d'Afers Socials ha dit que respectaran les competències de la Generalitat, però ha assegurat que correspon al govern espanyol fixar els objectius, requisits i condicions de la convocatòria d'ajudes. 

Anar al contingut