Dolors Montserrat en una intervenció recent al Senat (EFE)
Dolors Montserrat en una intervenció recent al Senat (EFE)
Barcelona

El govern espanyol desbloqueja les subvencions de 10 milions a entitats socials

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, culpa del retard els incompliments del govern de Puigdemont

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha anunciat aquest matí el desbloqueig de 10,3 milions d'euros en subvencions destinades a entitats socials catalanes. En un comunicat, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, atribueix el retard als incompliments de l'executiu de Carles Puigdemont destituït en aplicació de l'article 155.

 

"El govern cessat va incomplir les condicions que havia establert el govern [espanyol] per garantir la prestació dels serveis públics, l'estabilitat pressupostària i la protecció de l'interès general dels catalans."

 

Es tracta d'una partida destinada a projectes de joventut, dones i acció cívica i voluntariat, que les entitats tenien previst cobrar al setembre. Una situació límit segons ha explicat a Catalunya Ràdio Francina Alzina, presidenta de la Taula del Tercer Sector:

 

"Fins que no en tens la certesa, fins que no ho veus ja signat, no t'ho acabes de creure, perquè hem patit tant fins a aquest punt que no les teníem totes. Ara ja sabem que és un termini d'unes sis setmanes, i a partir d'aquestes sis setmanes les entitats ja podran cobrar."

 

Alzina assegura que de les 500 entitats afectades, algunes han hagut de tancar.

 

"Hi ha el cas de la Federació de Persones Sordes de Catalunya, que ja sabem que han deixat de prestar servei perquè els treballadors fa dos o tres mesos que no cobren. I amb la por, a sobre, que no es faci un ERO."

 

La Taula del Tercer Sector recorda que encara hi ha pendents uns 2 milions d'euros destinats a entitats que fan programes de salut i d'inserció laboral.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
Anar al contingut