Barcelona

El govern aplicarà el nou impost als operadors per internet després de l'estiu

Catalunya aplicarà la taxa per connexió a internet després de l'estiu, segons ha explicat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, després de la reunió del govern. La Generalitat cobrarà als operadors proveïdors de continguts 0,25 euros cada mes, un total de tres euros a l'any, per cada connexió contractada.

RedaccióActualitzat

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha explicat que el nou impost als operadors proveïdors de continguts per internet per al foment del sector audiovisual estarà en condicions de ser aplicat després de l'estiu. En una compareixença informativa posterior a la reunió del govern, Mascarell ha dit que, segons la memòria aprovada avui per l'executiu, està previst que la Generalitat cobri 0,25 euros cada mes, un total de tres euros a l'any, als operadors d'internet per cada connexió contractada per fomentar la producció i millora del sector audiovisual català.

El titular de Cultura ha assenyalat que l'executiu ha apostat per un "model similar" al d'altres països europeus, de manera que no veu cap perill que Europa dicti en contra de l'impost, i ha afirmat que aquesta nova taxa no "podrà repercutir" en els usuaris. Mascarell s'ha mostrat confiat que s'arribarà a un acord amb el sector dels operadors, tot i que Ametic, la patronal que agrupa operadors i fabricants tecnològics, ja va advertir al gener que si s'aplica aquest tribut presentaran accions legals en l'àmbit autonòmic, nacional i europeu.

Sobre el sector de l'audiovisual, Ferran Mascarell ha recordat que és "econòmicament molt significatiu", amb unes 2.000 empreses a Catalunya i uns 12.000 llocs de treball, i representa una aportació d'uns 2.500 milions d'euros.

En relació amb l'IVA cultural, el conseller ha dit que seria "molt important" per a la cultura catalana que es prengués en consideració la seva rebaixa, "en referència a d'altres països europeus", perquè "el consum cultural està molt castigat" per aquest fet.

Anar al contingut