Concentració dels actors a favor dels titellaires aquest diumenge a Madrid (EFE)
Concentració dels actors a favor dels titellaires aquest diumenge a Madrid (EFE)
Madrid

El fiscal rebutja la querella contra Carmena i la regidora de Cultura pel cas dels titellaires

Segons la fiscalia, no es poden demanar responsabilitats penals als càrrecs polítics i administratius perquè "no han executat actes ni han fet expressions" constitutius d'un delicte d'enaltiment del terrorisme

RedaccióActualitzat

La fiscalia de l'Audiència Nacional s'ha oposat aquest dilluns a l'admissió a tràmit de la querella de l'Associació Víctimes del Terrorisme (AVT) contra l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, la regidora de Cultura, Celia Mayer, i el director artístic, Ramón Ferrer Prada, pel cas dels titellaires.

En el seu escrit, el fiscal Pedro Rubira apunta que no es poden demanar responsabilitats penals als càrrecs polítics i administratius contra els quals es dirigeix l'AVT perquè "no han executat actes ni han fet expressions" constitutius d'un delicte d'enaltiment del terrorisme. Per tant, només demana tramitar la querella pel que fa als dos titellaires, Raúl García Pérez i Alfonso Lázaro de la Fuente, contra els quals també s'ha querellat Dignitat i Justícia, pel mateix delicte que ja estan sent investigats. En qualsevol cas, la fiscalia considera que no cal posar-los cap fiança, tal com reclamaven els querellants.

Els dos titellaires van quedar en llibertat després de passar cinc dies a la presó de Soto del Real per enaltiment del terrorisme i un altre delicte contra els drets fonamentals.

 

Anar al contingut