La portaveu del CGPJ, Gabriela Bravo, en una imatge d'arxiu
La portaveu del CGPJ, Gabriela Bravo, en una imatge d'arxiu
Madrid

El CGPJ diu que el Suprem ha creat jurisprudència per garantir drets lingüístics

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) avisa que les sentències del Tribunal Suprem sobre tres casos respecte a l'educació a Catalunya creen jurisprudència i que a partir d'ara qualsevol ciutadà que consideri que s'han vulnerat els seus drets en aquest àmbit pot invocar aquestes sentències per exercir-los. El missatge l'ha donat la portaveu de l'organisme, Gabriela Bravo. A més, Bravo ha obert la porta perquè ciutadans d'altres territoris de l'Estat amb dues llengües oficials puguin emprendre iniciatives similars.

Actualitzat
La portaveu del Consell General del Poder Judicial, Gabriela Bravo, ha volgut recordar que les sentències del Suprem vinculen la resta de tribunals de l'Estat. Bravo ha obert la porta perquè altres famílies catalanes o altres territoris amb dues llengües oficials puguin invocar aquestes sentències per garantir que el castellà és llengua vehicular en l'ensenyament dels seus fills.

"Qualsevol ciutadà que consideri que els seus drets s'han vulnerat podrà invocar la jurisprudència del Suprem per poder exercir els seus drets", ha assegurat Bravo.
Anar al contingut