La imatge que ha difós la policia per demanar informació sobre Mark Hughes
La imatge que ha difós la policia per demanar informació sobre Mark Hughes
Dallas

El cas de Mark Hughes, l'home que es passejava amb metralleta a la manifestació contra la violència policial a Dallas

RedaccióActualitzat

Mark Hughes és un ciutadà negre dels Estats Units. Aquest dijous al vespre participava en la manifestació contra la violència policial a Dallas. La mateixa manifestació que ha acabat amb cinc policies morts

Hughes ha estat identificat per la policia de Dallas com a "person of interest", és a dir, un possible sospitós del tiroteig. En un tuit, fins i tot han demanat ajuda ciutadana per localitzar-lo:


Alguns mitjans dels Estats Units s'han sumat a la petició i han ensenyat Hugues amb l'acusador cartell de "Wanted" (es busca). Davant aquesta situació, el mateix Hughes ha esvaït els dubtes. S'ha presentat davant la policia, ha declarat i ha quedat finalment en llibertat.

A la manifestació amb metralleta

Mark Hughes ha acabat entre els sospitosos per exercir el que als Estats Units és un dret constitucional. Hughes s'ha presentat a la manifestació amb una arma.

A les imatges de la manifestació que es poden trobar a la xarxa es pot veure Hughes amb una samarreta de camuflatge i una arma de foc penjada. Per exemple, en aquest vídeo, just al començament, a la part esquerra de la pantalla es pot veure Hughes d'esquena amb l'arma al damunt:


Què hi feia a la manifestació amb una arma? Segons explica el germà de Hughes a la cadena nord-americana CBS, l'ha portada per demostrar que podia exercir la segona esmena de la Constitució dels Estats Units, que protegeix el dret de tenir i portar armes.

D'aquesta manera, Hughes també volia criticar la manera com va morir un altre jove negre a mans de la policia. Ha estat l'últim cas, que ha motivat la protesta de Dallas. Un policia va disparar quatre trets a un conductor quan anava a ensenyar-li el carnet de conduir que tenia a la butxaca. L'home va explicar al policia que també tenia una pistola amb el permís corresponent. El cas es va poder veure en directe arreu del món a través de Facebook Live.

 

Anar al contingut