Barcelona

El càncer afecta més de 100.000 persones a Catalunya

Avui és el Dia Mundial contra el Càncer, que pretén conscienciar la població que es faci les proves de detecció precoç i segueixi uns hàbits de vida saludables.

RedaccióActualitzat

Aquest dijous és el Dia Mundial contra el Càncer, que aquest any té com a lema "Nosaltres podem, tu pots". Segons dades de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a Catalunya, cada any es diagnostiquen a casa nostra uns 35.000 casos. En total, aquesta malaltia afecta entre 110.000 i 120.000 persones a Catalunya.

El Dia Mundial vol conscienciar la població que es faci les proves de detecció precoç i que adquireixi hàbits de vida saludables. L'edat, una dieta equilibrada, fer esport, no fumar i una exposició moderada al sol són factors de prevenció importants. Juli de Miquel, president de l'AECC-Catalunya, creu que les retallades han perjudicat la recerca i demana que el futur govern espanyol apliqui noves mesures: "Esperem que el nou govern que surti sigui molt sensible i es pugui aprovar una llei de mecenatge que faci que tot el que sigui investigació en general tingui realment ajudes importants."

 

 

L'AECC té una fundació científica que atorga anualment beques per a joves investigadors en l'àmbit oncològic. Aquesta nit es fa la gala de lliurament de les beques. Els càncers amb més diners per a recerca són els de còlon, fetge i mama. Es calcula que aquesta malaltia la patiran un de cada tres homes i una de cada quatre dones al llarg de la seva vida. Els experts creuen que més de la meitat dels casos es podrien evitar.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut