El Barça aconsegueix la primera Eurolliga de la seva història en un Palau Sant Jordi màgic

La sisena ha estat la bona i el Barça ha aconseguit aprovar la seva assignatura pendent, la Lliga Europea de bàsquet. Amb el millor equip de la seva història i amb un Palau Sant Jordi embogit, l'equip blaugrana s'ha emportat la victòria en un gran partit, per 76-65, contra el Benetton de Treviso, que ha estat un digne rival en la final, però que no ha pogut evitar el triomf del Barça. Després de 18 anys de malefici, el Barça ha obtingut el títol que tant desitjava, i, a més, davant la seva afició.

El partit ha començat amb una gran intensitat i tots dos equips han anotat amb gran facilitat. La primera cistella l'ha fet Bodiroga i Fucka ha encistellat un triple que ha posat els blaugranes amb un 7-4 a favor. El Benetton també s'ha mostrat gairebé infal·lible en atac, i, dos minuts abans d'acabar el primer quart, un triple de Bulleri ha posat al davant els italians (19-20). Al final del primer quart, els italians han acabat dos punts per sobre en el marcador, amb un parcial de 23-25. A l'inici del segon quart, el Barça ha accelerat en defensa, i, amb un parcial de 5-0, l'equip de Pesic s'ha tornat a posar al davant en el marcador després d'un dos més un de Femerling. El Benetton s'ha embussat en atac i només ha anotat tres punts en cinc minuts. El Barça, liderat per Bodiroga, ha aconseguit un màxim avantatge de deu punts (36-26). En el descans, el Barça ha anat als vestidors amb vuit punts de diferència (42-34), un resultat esperançador per afrontar els dos últims quarts de la final. En el tercer quart, el Benetton ha reaccionat i ha reduït perillosament les diferències, fins a posar-se a només tres punts (47-44) aprofitant que ha baixat molt l'efectivitat ofensiva del Barça respecte als primers 20 minuts. Després de passar els moments més crítics del partit, els homes de Pesic han reaccionat esperonats pel públic del Sant Jordi i, amb dos tirs lliures de Femerling, s'han tornat a escapar de set punts per afrontar l'últim quart de la final (55-48). En els dos primers minuts del quart definitiu, els italians s'han tornat a col·locar a només tres punts després d'un parcial de 0-6. Però dos triples gairebé consecutius de Jasikevicius i Navarro han tornat a donar aire al Barça. En un tram final apassionant, Bodiroga ha agafat la responsabilitat i amb un triple ha posat els blaugrana amb vuit punts a favor a tres minuts del final (66-58). Els últims dos minuts del partit s'han fet eterns per les contínues faltes personals, amb el públic del Palau sant Jordi que ha començat a celebrar el títol abans d'hora. Després de cinc finals perdudes, en la sisena i a Barcelona, els blaugranes han aconseguit la desitjada Eurolliga després d'imposar-se al Benetton per 76-65. La gran estrella del Barça, Dejan Bodiroga, ha rebut el premi de jugador més valuós de la "final four".