Lleida

Duran acusa el tripartit de desmantellar l'estat del benestar, "creat entre tots"

Les polítiques socials han centrat l'activitat del candidat de CiU en aquesta jornada. Primer ha visitat un centre especial de treball. Més tard ha anat a la seu de l'ONCE a Barcelona, "Ha estat aquests darrers set anys quan s'han posat les bases per desmantellar i per posar en perill l'estat del benestar social, que havíem creat entre tots, fins i tot amb la contribució de molts ajuntaments socialistes del partit socialista", ha manifestat Duran.

Actualitzat
El candidat de CiU ha explicat que l'estat ha de ser el garant de les polítiques socials, però demana la implicació de la societat. També aposta per la territorialització de les aportacions voluntàries a través de l'IRPF perquè del que surt ara de Catalunya, diu, només en torna la meitat.

CiU posa tota la carn a la graella i Artur Mas s'ha incorporat de ple a la campanya. A Lleida, en el primer dels quatre mítings finals, el president va criticar l'ús "barroer" que el PSC fa d'una vaga de metges amb un seguiment, segons ell, "escàs". I va demanar responsabilitat als professionals de la salut. I ha sentenciat: "Just el dia que el govern i els alts càrrecs de la Generalitat renuncien a la paga extra -que per molta d'aquesta gent significa un 5%, 6% o 7%- s'estan discutint condicions que no són sanitàries, sinó purament salarials, amb el sindicat de metges, que afecta en molts casos el mig per cent del salari." Mas ha afegit: "Nosaltres tenim dret a demanar que hi hagi una mica de sensibilitat."

Amb el míting ja acabat, encara ressonava a la sala la crida de Duran a la "resistència nacional" davant el "tsunami" del PP.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut