Izmir

Dues bombes causen un mort i una desena de ferits en una ciutat de l'oest de Turquia

Almenys una persona ha mort i onze més han quedat ferides en l'explosió de dues bombes a Turquia, en una ciutat de la província d'Esmirna. Un primer artefacte amagat dins d'una bossa de plàstic i col·locat molt a prop d'un centre comercial ha ferit dos escombriaires, un dels quals es troba en estat greu. La policia ha informat que hores després una segona bomba que estava col·locada davant d'una sucursal bancària ha causat un mort i nou ferits. De moment, cap grup no ha reivindicat els atemptats.

Actualitzat
Els ferits de la primera bomba són els escombriaires Mustafa Özsefik, de 52 anys, i Metin Favat, de 41, que han trobat una bossa de plàstic davant d'un centre comercial de Buca quan netejaven el carrer i, en dipositar-la en una galleda d'escombraries, ha explotat. Tots dos estan ingressats a l'Hospital de la Facultat de Medicina de la Universitat de l'Egeu, a Esmirna. La situació del primer és crítica, mentre que Favat ha resultat lleugerament ferit en una cama.

La segona explosió, molt més potent que la primera, ha tingut lloc uns minuts abans del migdia en un lloc proper on ha explotat el primer artefacte. Segons testimonis presencials, la bomba ha estat llançada per un individu que anava en una motocicleta. Com a conseqüència de l'explosió, ha mort una dona de la qual encara es desconeix la identitat i nou persones més han resultat ferides. També s'ha produït un petit incendi en un establiment de venda de catifes pròxim, que els equips de seguretat han extingit ràpidament.

Segons informa una televisió local, a la ciutat hi regna un "ambient de pànic" i la cèntrica avinguda on s'han produït els atemptats ha estat acordonada per la policia.

Les primeres investigacions policials apunten, sobre l'autoria dels atemptats, l'il·legal Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), que ja en altres ocasions ha col·locat bombes en papereres i galledes d'escombraries d'Esmirna durant la temporada alta del turisme.
Anar al contingut