Cotxes cremats a l'entrada del cementiri de Jaramana, a Damasc. (Foto: Reuters)
Cotxes cremats a l'entrada del cementiri de Jaramana, a Damasc. (Foto: Reuters)
Damasc

Dotze morts i 48 ferits a Síria en un atemptat mentre se celebrava un funeral a Damasc

Les autoritats acusen "terroristes" de l'oposició, mentre que el rebel Exèrcit Lliure Sirià (ELS) apunta que el govern d'Al-Assad hi està al darrere per atemorir la minoria drusa.

RedaccióActualitzat
Almenys dotze civils han mort i 48 més han resultat ferits aquest dimarts en un atemptat amb cotxe bomba perpetrat mentre se celebrava un funeral al barri de Jaramana, als suburbis de Damasc, segons ha informat la televisió estatal siriana. Segons una font, l'artefacte ha explotat en plena cerimònia religiosa en memòria de dos "màrtirs" que van morir aquest dilluns en un altre atemptat.

Jaramana, de majoria drusa i cristiana, s'ha mantingut lleial al règim de Bashar Al-Assad i durant les últimes hores ha estat blanc de diverses explosions, de les quals les autoritats acusen "terroristes" de l'oposició. En canvi, el rebel Exèrcit Lliure Sirià (ELS) ha acusat el govern d'Al-Assad de ser al darrere de l'atemptat. Segons el portaveu del Consell Militar Superior de l'ELS, Fahd al-Masri, les autoritats sirianes volen vincular els rebels amb aquest per atemorir les minories com els drusos i aconseguir el seu suport.
Anar al contingut