Bilbao

Dos nous atacs fallits contra vaixells tonyinaires bascos a l'Índic

Dos vaixells tonyinaires del País Basc han estat atacats a primera hora d'aquest matí en aigües de l'Índic per pirates somalis. Els pirates han intentat atacar i segrestar sense èxit les dues embarcacions que navegaven en aigües de l'Índic. Segons l'empresa armadora basca Albacora, que ahir ja va rebre un altre atac pirata, les dues embarcacions han pogut repel·lir els nous atacs.

Actualitzat
Un dels dos pesquers bascos atacats aquest matí, "l'Intertuna 2", pertany a l'empresa armadora de Bermeo Albacora, que també és propietària de l'"Albatun", el vaixell que ahir va rebutjar un intent d'abordatge.

En aquesta ocasió els dos tonyinaires afectats han pogut repel·lir de nou l'agressió de dues embarcacions pirates gràcies a l'actuació dels agents de seguretat que viatgen a bord. Tots els membres de la tripulació es troben bé.

Altres pesquers bascos que feinegen a la zona han acudit de seguida en ajut dels vaixells atacats. Pirates somalis ja van intentar segrestar l'"Intertuna 2" al setembre de l'any passat.

L'atac d'ahir contra l'"Albatun"
va acabar resultant fallit, després que els seus vigilants es van enfrontar amb els pirates i tot i rebre l'impacte d'una granada, que no va arribar a causar danys d'importància.
Anar al contingut