Diumenge d'actes centrals de campanya ple de crides al vot útil

RedaccióActualitzat

Últim diumenge abans de les eleccions i tant el PP, Ciutadans com el PSC l'han aprofitat per celebrar el seu acte central de campanya electoral. I tots tres partits ho han fet amb la presència dels seus màxims dirigents.

En el cas del PP, l'encarregat de tancar el míting ha estat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que, a quatre dies per al 21D, intensifica la seva presència a Catalunya. Rajoy ha reivindicat el vot al PP com a útil i necessari.

Ciutadans ha fet el seu acte central a l'Hospitalet. La cap de llista, Inés Arrimadas, s'ha mostrat convençuda que tenen la victòria a tocar. També ha demanat el vot útil posar fi al "malson del procés".

També els socialistes han fet l'acte central, al centre de convencions del Fòrum, a Barcelona. Iceta ha comptat amb Pedro Sánchez, i l'expresident Zapatero, entre d'altres. Els socialistes es presenten com a única alternativa per obrir un període de diàleg i l'únic vot útil d'esquerres i no independentista.

Rajoy es queda Catalunya tres dies

El PP ha escollit el Teatre Auditori de Salou per al seu míting central de campanya i fer una nova crida al vot útil. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha estat al costat del candidat Xavier García Albiol. Hi serà també demà i dimarts.

Rajoy ha defensat el 155 i ha cridat al vot útil:

"Amb aquests vots l'economia continua creixent. Amb aquests vots, cada cop es creen més llocs de feina en aquest país. Amb aquests vots s'ha evitat el disbarat perquè han sigut els que han permès que l'article 155 s'hagi activat."

"Per això el vot al PP és un vot útil."

 

Albiol ha tornat a repetir un dels arguments més pronunciats en campanya i ha dit de Rajoy que és el principal actiu a Catalunya perquè ha aplicat l'article 155. S'ha alineat també amb el discurs de la vicepresidenta Sáenz de Santamaría, que presumia d'haver escapçat els partits independentistes, i en aquesta ocasió, Albiol ha reivindicat les decisions del govern espanyol per vantar-se d'haver fet pagar les conseqüències a qui no ha respectat, diu, l'estat de dret.

"Qui ha aplicat l'article 155? Qui ha tancat les ambaixades de la Generalitat que es dedicaven a parlar malament d'Espanya? Qui ha cessat el govern de Puigdemont? Qui ha provocat que Puigdemont hagi de marxar a 1.000 quilòmetres de Catalunya? Mariano Rajoy."

Ciutadans crida a apagar l'interruptor del procés

Inés Arrimadas diu que hi ha fam de canvi, en el míting central de l'Hospitalet. La cap de llista de Ciutadans assegura que ells són els únics que poden derrotar la independència.

"L'interruptor que apaga el procés està en els nostres vots del 21 de desembre. Podreu explicar que vau votar per primera vegada el partit que va guanyar per primera vegada el nacionalisme a les urnes a Catalunya."

Per la seva banda, Albert Rivera ha apel·lat al vot útil davant del PP i del PSC. També ha dit que, si guanyen, canviaran més coses en 4 anys que en 40 de nacionalisme.

"A qui dubti entre el Partit Socialista i Ciutadans aquests dies, si voten el Partit Socialista, el seu vot no saben on anirà. Si el que volen molts és un acord entre Ciutadans i el Partit Socialista, l'única manera que hi hagi acord és votant Ciutadans, l'única."

 

El PSC veu Iceta com l'única alternativa

També els socialistes han fet avui l'acte central, al centre de convencions del Fòrum, a Barcelona. Iceta ha comptat amb Pedro Sánchez, i l'expresident Zapatero, entre d'altres. L'últim president socialista ha afirmat que ningú pot estar per sobre de la llei, en al·lusió a Carles Puigdemont.

"Cap home ha d'estat per sobre de cap llei. És igual que busqui una república, que sigui a Brussel·les o que sigui on sigui. Primer les lleis i després la voluntat dels homes."

Els socialistes es presenten com a única alternativa per obrir un període de diàleg i l'únic vot útil d'esquerres i no independentista. I Pedro Sánchez ha demanat el vot per fer possible un canvi -- ha dit-- per unir el que ha trencat l'independentisme.

"Animo els catalans i catalanes a votar. A votar per un canvi, però per un canvi que uneixi. La tasca del pròxim president de la Generalitat serà unir tot el que els independentistes han trencat. L'economia, la feina i la convivència. L'única persona que ho pot fer possible és Miquel Iceta."

 

Iceta ha reivindicat el catalanisme que té voluntat d'influir en la política espanyola.

"Aquell catalanisme basat en la feina, basat en els valors, basat en la negociació, en el pacte, els avenços; basat en l'europeisme i en la legítima voluntat d'influir en la política espanyola. Aquell catalanisme és el nostre."

Esquerra diu "miserable" a Borrell

Esquerra Republicana acusa Josep Borrell de "miserable" per haver dit que cal desinfectar Catalunya i haver-se rigut, creuen, d'Oriol Junqueras.

Antoni Castellà: "Ell passarà el Nadal menjant-se els seus torrons, l'Oriol no podrà veure la seva família. És un miserable, un miserable."

Des de Mataró, Carme Forcadell també ha agraït amb ironia a Sáenz de Santamaría que s'atribuís el mèrit d'escapçar els líders independentistes.

"Ens va confirmar que en aquest país, Espanya, no hi ha separació de poders. Que és el govern espanyol qui diu què han de fer els tribunals. Gràcies, Soraya, ens has confirmat el que tots ja sabíem."

 

Puigdemont promet no rendir-se

Junts per Catalunya anuncia que presentarà una querella a la fiscalia contra la vicepresidenta Soraya Sáez de Santamaría per prevaricació, arran de les declaracions a Girona. També una denúncia contra el socialista Borrell per delicte d'odi.

A Brussel·les, Carles Puigdemont ha participat en un acte per recaptar fons per a La Marató de TV3. El candidat de Junts per Catalunya s'ha envoltat de catalans que viuen a la capital belga per veure el partit de Lliga entre el Girona i el Getafe. Puigdemont ha fet una crida a no rendir-se i a treballar per millorar el país tot i les dificultats.

"Per més dificultats que tinguem, i en tenim moltes en aquests moments, alguns pateixen presó i d'altres exili, però no tenim dret que s'esborri el somriure de la nostra mirada ni encara menys a rendir-nos i a renunciar. No ens rendirem, no renunciarem i aconseguirem fer un país millor."

La CUP es pregunta on és l'esquerra

A quatres dies de les eleccions, la CUP ha fet des de Sabadell una crida a la mobilització dels votants per frenar el 155 i construir la República catalana. Al costat de l'alcalde de la ciutat, el cupaire Maties Serracant, Anna Gabriel ha carregat contra el PSC i els comuns, a qui ha acusat de mirar cap a una altra banda:

"On són ara quan veuen que el Ministeri de l'Interior s'inventen el delicte d'odi? On són tota aquesta gent quan senten la ministra Soraya Sáenz de Santamaría dient que gràcies a Mariano Rajoy s'ha decapitat l'independentisme? On és la separació de poders? On són aquestes esquerres que criden, que bramen, que assenyalen?"

Al míting també hi han assistit els números 2 i 3 per Barcelona, Maria Sirvent i Vidal Aragonés.

 

Comuns parla del "bloc de la indignitat" pel 155

En un acte a Blanes, Xavier Domènech ha rebut el suport del líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, que ha dit representar l'Espanya que s'independitza del capitalisme.

El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem ha definit el bloc del 155 com el de la indignitat, referint-se a les declaracions de Soraya Sáenz de Santamaría i de Josep Borrell. Dirigint-se a Iceta, li ha preguntat si realment vol desinfectar una part del país.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàPPERCCsEn comúPSCJxCatCUP
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut