Roma

Dinamarca és el país més feliç del món

Espanya ocupa el lloc 37 i Burundi tanca la classificació de 156 països, després de Síria, Togo i l'Afganistan

RedaccióActualitzat

Dinamarca s'ha convertit en el país més feliç del món i supera d'aquesta manera Suïssa en la classificació de cada any de l'Informe Mundial de Felicitat, un estudi elaborat per la Xarxa de Solucions de Desenvolupament Sostenible (SDSN) i la Universitat Colúmbia, i que ha estat presentat aquest dimecres a Roma. L'informe analitza la situació de 156 països en funció de diversos indicadors com el producte interior brut real, l'esperança de vida saludable, la confiança en les persones, la llibertat en la presa de decisions, la percepció de la corrupció i la generositat.

En aquesta classificació sobre la felicitat, Dinamarca obté una puntuació de 7,526 sobre 10, i a continuació se situen Suïssa, Islàndia, Noruega, Finlàndia, el Canadà, els Països Baixos, Nova Zelanda, Austràlia i Suècia. Espanya està en la posició 37, amb 6,361 punts, darrere de França (al lloc 32) i davant d'Itàlia (el 50).

A la cua de la classificació hi ha Burundi, un petit país de l'Àfrica Oriental que té una puntuació de 2,905, després d'haver tingut els últims mesos una greu crisi política que ha derivat en enfrontaments violents. Després se situen Síria, Togo, l'Afganistan, Benín, Ruanda, Guinea, Libèria, Tanzània i Madagascar. És la quarta vegada que es publica aquest informe. A l'edició d'aquest any, l'estudi destaca especialment el nivell de desigualtat en la distribució del benestar als països i regions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut