Lampedusa

Deu immigrants morts i uns quaranta desapareguts en un naufragi a les costes de Lampedusa

Deu immigrants han mort i setanta més han estat rescatats després que s'ha enfonsat el vaixell amb què intentaven arribar a Europa de manera clandestina. El naufragi ha passat a uns quinze quilòmetres al sud de l'illa de Lampedusa, el territori italià més proper a l'Àfrica, i on pràcticament cada dia arriben dotzenes d'immigrants. Segons testimonis d'alguns supervivents, a la barca hi viatjaven 120 persones, de manera que les tasques de rescat es continuen centrant en la quarantena de desapareguts. La policia italiana ha detingut cinc dels immigrants.

Actualitzat

Nova tragèdia a alta mar relacionada amb la immigració. El trist balanç d'aquest últim naufragi és de deu morts, entre ells quatre de les cinc dones que viatjaven a bord de la nau, i 70 supervivents, però la xifra de víctimes és encara provisional a l'espera de conèixer la sort d'almenys 40 persones més que segons els seus companys de viatge anaven en l'embarcació i que estan desaparegudes.

Una corbeta de la Marina i vuit vaixells de l'exèrcit i la policia italiana, a més d'un helicòpter i un avió de reconeixement, han treballat tot el dia en les tasques de recerca però la feina ha estat infructuosa.

Després d'interrogar alguns dels testimonis, la policia italiana ha detingut d'entre els supervivents cinc persones acusades de transportar il·legalment la resta.



Anar al contingut