El president d'Audi, Rupert Stadler, detingut pel cas dels dièsel (Reuters)
El president d'Audi, Rupert Stadler, detingut pel cas dels dièsel (Reuters)
Berlín

Detingut a Alemanya el president d'Audi per l'escàndol del dièselgate

Rupert Stadler ha estat arrestat pel risc de destrucció de proves

RedaccióActualitzat

Detingut preventivament el president d'Audi, Rupert Stadler, per la seva presumpta implicació en l'escàndol de manipulació del dièsel, segons ha confirmat la companyia matriu Volkswagen. Al directiu l'han arrestat a Alemanya pel risc de destrucció de proves.

Volkswagen ha puntualitzat que la detenció és temporal i que es manté la presumpció d'innocència per a Stadler, que fa 11 anys que és el màxim responsable de la multinacional alemanya.

La fiscalia alemanya va incloure Stadler entre els 20 sospitosos acusats de frau i publicitat falsa pel cas del dièselgate. La setmana passada van escorcollar el seu pis i també la casa d'un altre membre del comitè executiu d'Audi. Dels dos habitatges se'n van confiscar proves sobre el cas.

Els fiscals alemanys han assegurat que tots els sospitosos estan sent investigats per haver ajudat a comercialitzar vehicles amb programari il·legal al mercat europeu.

 

 

La setmana passada, Volkswagen va anunciar que havia de pagar una multa de mil milions d'euros per aquest afer. La companyia va dir que no presentaria al·legacions. Va admetre haver manipulat el software de les emissions en prop d'onze milions de vehicles dièsel. Va pagar una multa de més 4.000 milions d'euros als Estats Units i prop de 15.000 milions més per indemnitzar els propietaris.

Anar al contingut