El cas dels motors trucats de Volkswagen afecta 11 milions de vehicles a tot el món
El cas dels motors trucats de Volkswagen afecta 11 milions de vehicles a tot el món

Volkswagen pagarà una multa de mil milions d'euros per l'escàndol del dièsel

La companyia no presentarà al·legacions i admet haver manipulat el software de les emissions en prop d'11 milions de vehicles dièsel

Actualitzat

Volkswagen ha acceptat pagar 1.000 milions d'euros de multa per la manipulació del software que alterava les emissions en alguns vehícles dièsel.

La fiscalia de Braunschweig, que investiga el cas en el jutjat que correspon a la zona de Wolfsburg, on hi ha la seu central de la companyia alemanya, considera que hi va haver incompliment del deure de supervisió en les proves dels vehicles.

"D'acord amb els resultats obtinguts pel fiscal de Braunschweig, hi va haver causes concurrents en un total de 10,7 milions de vehicles amb motors dièsel dels tipus EA288 (generació 3) als Estats Units i el Canadà i tipus EA 189, a tot el món, anunciats, venuts als clients i col·locats al mercat amb una funció del software inadmissible en el període entre mitjans del 2007 i 2015."

El grup automobilístic ha decidit acceptar la multa i no presentar cap apel·lació. Volkswagen admet així la seva responsabilitat per la crisi del dièsel i considera que aquest serà un pas amb "efectes positius notables" sobre els altres processos que pel mateix cas té pendents en altres països.

 

La "crisi del dièsel"

La "crisi del dièsel" ha obligat Volkswagen a pagar acords extrajudicials, multes i modificacions en els vehicles multimilionàries, sobretot a l'Amèrica del Nord, on es va destapar el frau. Tot plegat ha suposat un llast amb costos extraordinaris per a la companyia en els últims anys. El grup va apartar gairebé 26.000 milions d'euros per fer front a la "crisi del dièsel".

 

Anar al contingut