Izzat al-Douri, exnúmero dos de Saddam Hussein
Izzat al-Douri, exnúmero dos de Saddam Hussein
Madrid/Bagdad

Detenen una parella formada per un marroquí i una espanyola per voler integrar-se a Estat Islàmic

Justament aquest divendres, el govern iraquià ha anunciat la mort de l'exnúmero dos de Saddam Hussein, Izzat al-Douri, però el partit Baaz ho ha desmentit

RedaccióActualitzat

Una parella formada per un home marroquí i una dona espanyola han estat detinguts a Turquia quan, suposadament, anaven a unir-se a l'organització jihadista DAESH. La parella, resident a Melilla, havia sortit d'Espanya a l'octubre i viatjava amb la seva filla de 14 mesos.

La detenció s'ha fet gràcies a la col·laboració entre les policies espanyola, turca i marroquina.

Justament aquest divendres, el govern iraquià ha anunciat la mort de l'exnúmero dos de Saddam Hussein, un dels dirigents més buscats pels Estats Units i fins ara cervell de l'avanç d'Estat Islàmic. La televisió iraquiana ha mostrat una fotografia d'Izzat al-Douri suposadament
abatut per l'exèrcit. Però els equips mèdics encara estan comprovant el seu ADN. El partit Baaz, el de Saddam, ha desmentit la mort d'Al-Douri.

Es creu que Al-Douri, de 72 anys, va ser vicepresident de l'Iraq amb l'antic règim. Després de la invasió dels Estats Units, que va acabar amb la detenció de Saddam Hussein, Al-Douri va aconseguir fugir i amagar-se. Durant anys, els Estats Units van oferir una recompensa milionària per la seva captura. Actualment, es creu que dirigia un batalló insurgent que dóna suport als jihadistes d'Estat Islàmic.

Anar al contingut