Protesta manada
Una protesta contra les agressions sexuals a les dones

Localitzen en un hospital l'acusat de difondre dades de la víctima de La Manada

La jutge deixa sense efecte l'ordre de cerca i captura en comprovar que després de la vista on se l'havia de jutjar va ingressar en un hospital

Redacció/ACNActualitzat

El jutjat penal número 1 de Barcelona ha anul·lat aquest dijous l'ordre de detenció i entrada a la presó per a l'acusat de difondre públicament dades personals de la víctima de La Manada de Pamplona. Es tracta d'un veí d'Horta-Guinardó, d'uns 40 anys, exmilitar i amb antecedents.

L'ordre es va dictar aquest dimecres perquè l'acusat no es va presentar a dos quarts de deu del matí al judici. Ara s'ha sabut que aproximadament una hora després va trucar per demanar assistència mèdica a casa seva i el van traslladar a un hospital, on va quedar ingressat a quarts de dotze del migdia, segons consta en un atestat de la Guàrdia Urbana.

En la resolució, la jutge remarca que, malgrat que l'ingrés hospitalari és posterior a l'hora en què estava citat l'acusat, a hores d'ara continua ingressat, i, per tant, anul·la l'ordre de cerca i captura almenys fins que rebi l'alta.

L'home ha de ser jutjat per un delicte contra la integritat moral i un de revelació de secrets per haver publicat en un fòrum d'internet el nom, cognoms, DNI, data de naixement, lloc de residència, universitat i una foto de la jove violada per diversos homes durant els Sanfermines del juliol del 2016.

La Fiscalia i l'acusació particular i popular li demanen entre dos anys i mig i tres anys de presó, 6.000 euros de multa i 5.000 d'indemnització a la víctima, mentre que el seu advocat, que en sol·licitava l'absolució, va renunciar a la defensa.

Durant la fase d'instrucció, l'acusat va dir que només va penjar en un fòrum una captura de pantalla feta d'una altra pàgina web pública. Per fer-ho es va connectar al wifi d'una veïna.

 

ARXIVAT A:
JudicialLa ManadaAgressió sexual
Anar al contingut