Barcelona

Demanen sis mesos de presó per a un home acusat de matar un gat

La fiscalia demana sis mesos de presó per a un home acusat de matar un gat. Se li atribueix un delicte de maltractament d'animals domèstics, tot i que ell es declara "amant dels animals". La propietària assegura que va veure com l'acusat clavava cops de pal a l'animal al mig del carrer, mentre que ell afirma que va veure l'animal ferit i el va tocar amb el pal per veure si es movia. El fiscal també sol·licita 1.000 euros d'indemnització per a la propietària de l'animal.

Actualitzat

Els fets van passar el 8 de juny del 2006 al carrer s'Agaró al districte de Nou Barris de Barcelona. Segons ha declarat la propietària del gat, va anar a comprar tabac amb el seu nòvio quan va veure l'acusat agredint un gat, que va resultar que era el seu, li va clavar cops de pal i després el va amagar a sota d'un cotxe.

La versió dels fets de l'acusat és ben diferent: afirma que aquell vespre la seva dona el va avisar que hi havia un gat ferit al carrer, a sota d'un cotxe, motiu pel qual va baixar a comprovar-ne l'estat. L'acusat ha explicat que va tocar el gat lleugerament amb un pal per veure si es movia, i que mentre decidien si cridaven un veterinari o la protectora d'animals, va aparèixer la propietària amb el seu nòvio i el van començar a insultar.

Durant el judici l'acusat ha afirmat que és innocent i que a casa seva té animals domèstics i se'ls estima. També ha declarat una veïna de l'acusat que assegura que té un gat que sovint va a casa del veí i sempre l'ha vist tractar-lo amb afecte.

El jutjat penal número 20 de Barcelona jutja els fets. La defensa sol·licita l'absolució, ja que assegura que si l'animal va morir va ser perquè la propietària no el vigilava prou. La fiscalia, en canvi, demana per a l'acusat sis mesos de presó per maltractament d'animals domèstics i 1.000 euros d'indemnització per a la mestressa de l'animal.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut