Una de les sales de vistes de l'Audiència de Girona. (Foto: ACN)
Una de les sales de vistes de l'Audiència de Girona. (Foto: ACN)
Girona

Demanen 15 anys de presó per al gironí acusat de deixar la seva filla embarassada quatre vegades

Presumptament, l'home va començar a abusar de la seva filla quan tenia sis anys i les violacions sistemàtiques es van allargar fins als 23. De resultes dels abusos, la noia ha quedat embarassada quatre vegades i ha tingut una filla amb una discapacitat psíquica severa. El judici pel cas tindrà lloc a l'Audiència de Girona.

RedaccióActualitzat

El fiscal demana 15 anys de presó per a l'acusat de violar sistemàticament la seva filla durant 17 anys i haver-la deixat embarassada quatre vegades. Presumptament, l'home va començar a abusar de la seva filla quan tenia 6 anys i les violacions es van allargar fins als 23. De resultes dels abusos, la noia ha quedat embarassada quatre vegades, dues de les quals quan era menor, i ha tingut una filla amb una discapacitat psíquica severa. El judici pel cas tindrà lloc a l'Audiència de Girona.

Segons manté la fiscalia, l'acusat, que va treballar de transportista i de bomber en diversos parc de les comarques de Girona, hauria abusat de la menor fins a dues i tres vegades per setmana, al domicili familiar i després d'haver consumit alcohol. Quan la nena tenia 9 anys, va incorporar la penetració vaginal als abusos, que la filla no va denunciar a la mare o als germans perquè el pare l'amenaçava de mort tant a ella com a la mare i germans. La família va canviar diverses vegades de població, però sempre dins de la demarcació gironina.

Als 15 anys, la víctima es va quedar embarassada i el seu pare la va obligar a avortar i va justificar davant de tercers que "un noi de la població" era el responsable de la violació La noia va haver de passar per dos avortaments més i, als 18 anys, va optar per donar a llum contra la voluntat del seu pare.

Les violacions van continuar fins al 1994, quan la noia, la seva mare i els germans van decidir marxar a viure a casa d'un familiar a l'estranger.

L'acusat ja estat condemnat cinc vegades per lesions, conduir begut, violència de gènere i trencament de condemna. A més dels 15 anys de presó, el fiscal demana una indemnització de 90.000 euros per a la víctima.

Anar al contingut