Llinars del Vallès

Decomissen més de 3 tones d'haixix i 5.800 plantes de marihuana a Llinars del Vallès

Els tres detinguts utilitzaven naus embargades i distribuïen la droga en camions carregats d'aliments per Espanya i altres països europeus

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha intervingut a Llinars del Vallès 3.326 quilos d'haixix i ha desmantellat una de les plantacions interiors de cànnabis més importants de Catalunya.

L'operació Perunkas, com l'ha batejat la Guàrdia Civil, va començar al febrer i ha acabat amb la detenció de tres persones que cultivaven la droga i la processaven en diverses naus d'un polígon industrial aprofitant que estaven embargades per bancs. La droga es distribuïa en camions per Espanya i altres llocs d'Europa, amagada entre productes alimentaris.

En una de les naus, els agents hi van trobar 5.856 plantes de marihuana, amb una infraestructura de manteniment sofisticada. En total, la plantació ocupava quatre naus industrials connectades entre elles. Per mantenir el conreu, els detinguts havien comès un frau elèctric valorat en uns 430.000 euros.

 

 

Dos dels detinguts, de 41 i 37 anys, són veïns de València i Lliçà de Vall. El tercer detingut, que es considera el cap del grup, és de nacionalitat britànica. Tots tres han passat a disposició del jutjat d'instrucció número 3 del Prat de Llobregat.

Als detinguts se'ls imputa presumptes delictes contra la salut pública, tràfic de drogues i conreu o fabricació de substàncies estupefaents i defraudació de corrent elèctric.

Anar al contingut