María Dolores de Cospedal al Congrés dels Diputats (Efe)
Madrid

De Cospedal deixa l'executiva del PP pels àudios amb Villarejo però manté l'escó

L'ex-secretària general diu que ho fa "davant dels múltiples atacs" i per evitar que "es facin extensius" al partit

RedaccióActualitzat

María Dolores de Cospedal renuncia al seu seient a l'executiva del PP, el màxim òrgan de decisió del partit, però manté l'escó al Congrés dels Diputats. La popular ho ha comunicat aquest matí al president del partit, Pablo Casado.

De Cospedal ho ha fet públic en un comunicat en què reconeix que pren aquesta decisió pels "múltiples atacs rebuts" després que sortissin a la llum els àudios sobre la seva reunió amb l'excomissari José Manuel Villarejo a la seu del PP.

L'ex-secretària general del partit assegura que ho fa per no perjudicar l'actual cúpula. De Cospedal es va convertir en la principal valedora de Casado durant el congrés on va ser proclamat president dels populars.

"Davant dels múltiples atacs que he rebut aquests dies per les converses mantingudes amb l'excomissari Villarejo i per evitar que aquests atacs es facin extensius a la formació política de la qual he estat secretària general, i al seu actual president, he decidit renunciar a la meva condició de membre del Comitè Executiu Nacional, màxim òrgan de direcció del partit."

"No he mentit"

De Cospedal afirma que "mai" ha mentit i que sempre ha admès les reunions amb Villarejo. També justifica que, com a número dos del PP, el seu deure era "obtenir tota la informació possible" perquè la corrupció no afectés la formació.

"Vaig actuar perquè la meva lluita contra la corrupció que pogués afectar el meu partit ha estat sempre una prioritat en la meva funció com a secretària general."

 

De Cospedal assegura que les diverses filtracions de la seva conversa amb Villarejo, actualment a la presó, són "extractes editats" per "perjudicar i danyar" la seva imatge personal.

"Les manipulacions que s'estan fent de les cintes publicades miren d'oferir una imatge distorsionada."

Reunió amb Villarejo el 2009

La decisió de l'exlíder popular arriba el mateix dia que han transcendit nous fragments de la seva conversa amb l'excomissari. Es tracta d'una trobada que va tenir lloc el 2009 al seu despatx del carrer Génova i on també hi havia el seu marit, Ignacio López del Hierro.

En aquesta ocasió es pot sentir com ella i el seu marit van encarregar a Villarejo investigar el germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba, quan aquest era ministre i mà dreta de Zapatero.

En la trobada l'excomissari els diu que és el "punt dèbil" que poden "utilitzar" contra el ministre, a qui identifiquen com el responsable polític de la investigació del cas Gürtel.

Moncloa.com ha publicat altres gravacions, en què De Cospedal i el seu marit parlen d'encarregar "treballs puntuals" a Villarejo sobre aquesta trama de corrupció i sobre el seu company popular Javier Arenas.

El PSOE demana que deixi l'escó i el PP mira cap a Delgado

De Cospedal segueix sent diputada i presidenta de la Comissió d'Exteriors al Congrés. El ministre de Foment i secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ja li ha demanat que deixi l'escó.

Ábalos creu que es tracta d'un "gest menor" i que els "tripijocs" de De Cospedal li fan "molt difícil mantenir una vida pública".

Des del PP han respost que la decisió de De Cospedal s'ha fet de "mutu acord" amb Casado i que és un gest que "l'honora".

Davant la pregunda de si el partit li ha demanat que renunciï també a l'acta de diputada al Congrés, han dit que es tracta d'una "qüestió personal" sobre la qual el PP no té "potestat".

En aquest sentit, el secretari general dels populars, Teodoro García Eegea, s'ha referit a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, perquè "amb la mateixa rapidesa" deixi el seu lloc al Consell de Ministres per les seves converses amb Villarejo.

ARXIVAT A:
José Manuel VillarejoPablo CasadoPPGürtel
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut