Villarejo i De Cospedal
Villarejo i De Cospedal
Madrid

Cospedal va encarregar a Villarejo espiar el germà de Rubalcaba: "És el punt dèbil"

Identifiquen l'exministre com el responsable polític de la investigació del cas Gürtel

RedaccióActualitzat

Nou capítol en les filtracions de Villarejo, que torna a publicar Moncloa.com. En els àudios que difon aquest dilluns se sent com el marit de María Dolores de Cospedal hauria encarregat espiar el germà d'Alfredo Pérez Rubalcaba, ministre de l'Interior i mà dreta de Zapatero en aquell moment.

Són una desena de fragments de menys de deu minuts de la conversa que van tenir l'ex-número 2 del PP, el seu marit i l'excomissari José Manuel Villarejo el 21 de juliol del 2009 a la seu del partit a Génova així com també de les converses prèvia i posterior de Villarejo amb Ignacio López del Hierro, marit de Cospedal.

Rubalcaba i la investigació de Gürtel

En els àudios Villarejo els assegura que el germà de Rubalcaba és "el punt dèbil que podeu utilitzar" contra el ministre, que identifiquen com el responsable polític de la investigació del cas Gürtel.

Es refereixen a ell com "un geni de l'estratègia", a qui li agrada ser "pervers" i passar "desapercebut". "Jo he fet maldats amb ell", arriba a assegurar en un moment Villarejo.

 

Villarejo, actualment empresonat, explica al marit de Cospedal que Alejandro Pérez Rubalcaba tenia una relació sentimental amb la propietària de l'agència de detectius Método 3 (la mateixa que va gravar les converses al restaurant La Camarga de Barcelona) i que assistia amb freqüència un prostíbul de Madrid.

Villarejo: "El germà aquest, el que jo t'he dit, resulta que hi ha una paia que té una agència de detectius que s'anomena Método 3, empresa de detectius de Barcelona, que ja ha investigat coses del Canal i tal o qual contra l'"Espe" (Esperanza Aguirre) i companyia."

"Llavors amb... cada dia és a Pigmalión (...) amb la propietària d'aquesta agència de detectius, que és una argentina... o com es digui (l'elipa?) o no sé què i tal. I esclar l'utilitzen com si fos un Juan Guerra de la vida. Saps?"

L'excomissari assegura que el germà del ministre estava sent utilitzat per la propietària de Método 3 per aconseguir favors i contractes. Textualment diu "el va utilitzant com si fos Juan Guerra", en relació amb el cas de corrupció de principis dels 90 que va involucrar el germà del vicepresident del govern espanyol llavors, Alfonso Guerra.

Villarejo, de la propietària de Método 3: "Si no em doneu el contracte o no sé què, ho dic al germà de Rubalcaba."

 

Segons Villarejo, Rubalcaba estava "tremendament amoïnat" per la situació del seu germà i "l'acollonia" que es pogués utilitzar en contra d'ell.

En les gravacions també relacionen l'agència Método 3 amb l'escàndol d'espionatge entre dirigents del PP a la Comunitat de Madrid en temps d'Esperanza Aguirre.

Les dificultats de l'encàrrec

El dossier per aconseguir informacions sobre la vida privada del germà de Rubalcaba, segons el marit de De Cospedal, seria pagat pel PP.

Aquest "encàrrec puntual" Villarejo l'accepta amb un breu "d'acord" i avisa de les dificultats, així com dels mètodes irregulars que pensa utilitzar.

Un d'aquests mètodes és el rastreig telefònic: "L'única solució, que no veig fàcil, és... fer un rastreig... intentar amb algú de Telefónica (...), que no sé quin número, que no sé quin telèfon té (...), la tia aquesta de Método 3."

També apunta vies com el rastreig de moviments bancaris o contactar amb mitjans de comunicació perquè facin una investigació amb càmera oculta sobre la vida privada del germà de Rubalcaba.

 

 

No és l'única investigació que l'ex-secretària general del PP i el seu marit haurien encarregat al llavors comissari Villarejo.

En àudios anteriors se sent com haurien demanat investigar el també popular Javier Arenas, a través de la fundació Estudis Europeus, que també apareixia a les primeres investigacions de la Gürtel.

Notícia relacionada: L'Audiència Nacional investiga si hi ha relació entre Moncloa.com i Villarejo

Després de dies de silenci, el líder del PP, Pablo Casado, va parlar dijous passat d'aquestes filtracions. Casado creu que les explicacions de l'ex-número dos del partit són les adequades i que Cospedal "no ha mentit".

ARXIVAT A:
GürtelPPPSOEEspionatge
Anar al contingut