La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal
La secretària general del PP, a l'escola d'estiu de Gandia. (Foto: EFE)
Gandia

De Cospedal adverteix que Catalunya "s'equivoca si vol abandonar el vaixell i demanar un flotador"

La secretària general del PP ha advertit que per sortir de la crisi fa falta remar tots junts, i per aquesta raó considera que si algú pensa que pot sortir-ne sol, s'equivoca.

RedaccióActualitzat
Resposta contundent del Partit Popular a la marxa per la independència de l'Onze de Setembre. La secretària general de la formació, María Dolores de Cospedal, avisa Catalunya que no acceptaran xantatges i que el PP no consentirà que les aspiracions nacionals enfonsin Espanya.

La número dos del partit ha participat en un acte del PP a Gandia, al País Valencià, i no ha citat Catalunya ni la independència en el seu discurs, però les al·lusions han estat prou clares. De Cospedal ha advertit que per sortir de la crisi, fa falta remar tots plegats i que "si algú pensa que pot sortir-ne sol, s'equivoca. I s'equivoca si vol abandonar el vaixell, però demana un flotador". Continuant amb el símil mariner, la secretària general dels populars ha afirmat: "si volen demanar un flotador, que el demanin, però no consentirem que ens enfonsin el vaixell".

María Dolores de Cospedal ha avisat que no és el moment "dels desafiaments, ni de les amenaces, ni dels xantatges". Davant del president valencià, Alberto Fabra, que li ha demanat un finançament millor, i més inversions en infraestructures ferroviàries i aigua, De Cospedal ha arribat a dir que algun dia tornarà a haver-hi un nou Pla Hidrològic Nacional per a tot Espanya.

La Constitució com a insígnia

La duresa de María Dolores de Cospedal s'afegeix al foc creuat de declaracions entre el govern espanyol i el català al voltant de les reivindicacions independentistes. El silenci espanyol posterior a la Diada s'ha convertit ara en un seguit de crítiques i avisos. 

El govern espanyol, després del consell de ministres d'aquest divendres, ha demanat responsabilitat als dirigents catalans després que el president Artur Mas parlés de dotar el país d'estructures d'estat i de fer una consulta popular sobre la independència. La vice-presidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, reclama prudència i apel·la a la Constitució i les lleis.

Les paraules de Sáenz de Santamaría no han modificat gens el discurs del president. Mas insisteix que cal escoltar la veu del poble encara que reclami canvis no previstos per la Constitució. En el discurs inaugural de l'escola d'estiu de Convergència, Artur Mas ha replicat el govern del PP recordant-los que la Carta Magna no hauria de ser un impediment perquè es compleixi el que reclama la voluntat popular.

Mas sap que no serà fàcil i així ho recordava a la militància del seu partit. Davant aquestes dificultats, Mas ha recomanat que no es reaccioni a les provocacions i que es treballi per ampliar la majoria social que vol un estat propi.

Per la seva banda, l'Assemblea Nacional Catalana preveu un referèndum el 2014.



Anar al contingut