Vilanova i la Geltrú

Mas diu que la Constitució és important, però també la voluntat del poble

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha adreçat a la militància de CDC amb un avís clar: "Prepareu-vos. Processos com el que està encarant Catalunya no són gens fàcils". A l'escola d'estiu de CDC Mas també ha respost Sáenz de Santamaría recordant que, a banda de la Constitució, la voluntat del poble també compta.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, acaba una setmana particularment intensa a Vilanova i la Geltrú, on Convergència Democràtica celebra l'escola d'estiu. La seva intervenció s'esperava entre la gent del partit i Mas s'hi adreçat amb un avís clar: "Prepareu-vos. Processos com el que està encarant Catalunya no són gens fàcils".

Després de recollir el guant de la històrica manifestació de l'11 de setembre l'endemà mateix des del Palau de la Generalitat i, al cap des dos dies, des de Madrid, Mas ha recordat que per aconseguir les estructures d'estat que vol per Catalunya caldrà sumar molts catalans i tenir capacitat de resistència.

Resistència també davant els atacs i menyspreus que puguin arribar de la resta d'Espanya i "que ja estan arribant". El president Mas ha demanat que davant "les pells de plàtan que ens puguin posar, els hem d'explicar perquè hem arribat fins aquí". Mas diu que cal respondre les provocacions amb bones maneres, sense caure-hi. El president suggereix que davant els qui retreuen la nostra actitud se'ls expliqui que Catalunya ha ajudat Espanya durant 30 anys i que s'ha sentit menystinguda.

També té resposta per aquells que, com la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, recorden que la Constitució i les lleis poden combatre les aspiracions independentistes. Davant aquest avís, Mas ha dit: "la Constitució, les lleis; d'acord. Però i la voluntat del poble, i els vots, i la democràcia? Això també té molta importància i s'ha de tenir en compte".

Conscient que "entrem en un terreny desconegut", Mas diu que "això no ens ha de fer por". Amb tot avisa que cal fer passos si es tenen "possibilitats grans d'èxit" i per això cal tenir ben present que en un procés com el que s'engega, el país agafa una gran responsabilitat que va més enllà d'una manifestació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut