Madrid

El govern espanyol respondrà amb "la Constitució i les lleis" a les demandes d'independència

La vicepresidenta de l'executiu ha dit que són "moments molt difícils" per a bona part de la població i, en un context de crisi econòmica, "l'estabilitat i la confiança són un grau".

RedaccióActualitzat
El govern espanyol "respondrà amb la Constitució i les lleis" una possible ofensiva independentista per part del govern català, segons ha assegurat Soraya Sáenz de Santamaría en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres. La vicepresidenta de l'executiu ha dit que són "moments molt difícils per a molts catalans i molts espanyols" i, en un context de crisi econòmica, "l'estabilitat i la confiança són un grau", encara que, en referència a les darreres declaracions d'Artur Mas, "algunes posicions no hi contribueixen".

Sáenz de Santamaría ha fet una crida "a la moderació i a la responsabilitat" i a ser "molt conscients de la gravetat del moment". Per la número dos del govern Rajoy, propostes com la independència de Catalunya poden causar "perjudicis econòmics" als ciutadans. En la línia d'altres declaracions seves durant aquesta setmana, Soraya Sáenz de Santamaría ha defensat que els espanyols sortiran abans de la crisi si ho fan "tots junts, en un clima de col·laboració".

La vicepresidenta primera ha dit que "el món va cap a un altre costat" i que, en moments de crisi, "convé encertar les prioritats" que, al seu parer, són "crear ocupació en un clima d'estabilitat i responsabilitat" i ha emplaçat tots els que tenen "responsabilitats polítiques" a fer "aquest exercici".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut