Creix un 7% el consum d'Internet en català en un any

Creix un 7% el consum d'Internet en català en un any

Creix un 7% el consum d'Internet en català en un any

Imatge general de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; el conseller de Cultura, Santi Vila; i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en l'entrega de l'Informe de Polít

Imatge general de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; el conseller de Cultura, Santi Vila; i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en l'entrega de l'Informe de Política Lingüística 2015, el 16 de novembre de 2016.

ACN Barcelona.-El consum de webs en català ha crescut un 7% en el darrer any, segons revela l'Informe de Política Lingüística 2015 de la Generalitat, presentat aquest dimecres al Parlament. El 54,5% de la població que consulta Internet visita pàgines en català i els deu webs més utilitzats tenen versió catalana. Només un d'ells, però, està exclusivament en català: es tracta del diari 'Ara'. Així mateix, s'han creat catorze nous mitjans digitals professionals en català fins a l'agost d'aquest any. En total, n'hi ha 104, amb 76 milions de pàgines vistes mensuals. Pel que fa a l'oferta cultural, s'ha incrementat un 6% el consum d'espectacles en català i hi ha hagut 5.000 sessions més de cinema doblat, subtitulat o original en català que al 2014. Pel conseller de Cultura, Santi Vila, les dades denoten la situació "notablement positiva i de fortalesa" de la llengua en un entorn sociodemogràfic advers des de l'any 2000.