La ministra de Defensa en una visita a l'exèrcit al Líban a finals de l'any passat (EFE)
La ministra de Defensa en una visita a l'exèrcit al Líban a finals de l'any passat (EFE)
Madrid

Cospedal sobre Catalunya: "L'exèrcit estava preparat per a qualsevol eventualitat"

La ministra de Defensa creu que és "digne d'elogi" que en tot aquest temps no hi hagi hagut cap sortida de to dels militars

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte se celebra a Madrid la Pasqua Militar, presidida pel rei. Coincidint amb aquest acte, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, admet que l'exèrcit estava preparat per a qualsevol escenari a Catalunya.

En una entrevista al diari "ABC", Cospedal creu que l'Estat ha demostrat que és capaç de defensar-se quan se sent amenaçat, i afegeix que l'exèrcit ha estat on li corresponia:

"Les forces armades espanyoles estaven preparades -han d'estar preparades sempre per a qualsevol eventualitat-, i preparades estaven, com és la seva obligació."

La ministra celebra que en tot aquest temps no hi hagi hagut cap sortida de to dels militars:

"Crec que l'exèrcit espanyol ha donat mostra de la seva altíssima qualitat democràtica i respecte a l'ordre civil: que no hi hagi hagut cap comentari, ni cap sortida de to, ni cap aparició que pogués ser malinterpretada és digne d'elogi. No crec que sigui tan fàcil aconseguir-ho en cap país del nostre entorn."

La responsable de Defensa creu que una modificació de la Constitució s'ha de fer per enfortir Espanya i no pas per debilitar-la.

 

Forcadell replica a través de Twitter

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha replicat les paraules de la ministra de Defensa a través de Twitter. Forcadell diu que espera que això no vulgui dir "més violència contra gent pacífica, demòcrata i indefensa".

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés català
Anar al contingut