València

Consum assegura que només ha deixat d'etiquetar en català el 5% dels productes

La cadena de supermercats diu que no s'estendrà a més productes

RedaccióActualitzat

La cadena de supermercats Consum assegura que no ha deixat d'etiquetar en català després de la polèmica generada a les xarxes. Diuen que només s'etiqueta exclusivament en castellà el 5% dels productes de la marca.

L'única gran empresa valenciana que etiqueta en català respon així al debat generat a internet en què s'afirmava que Consum abandonava l'etiquetatge en llengua pròpia. Javier Quílez, responsable de Relacions Externes de la cadena, diu que és "rotundament fals".

"Consum no ha fet un comunicat dient que ha deixat d'etiquetar els productes en valencià. No ho hem dit mai. És que no és així."

"Aquests productes estan en els lineals des del mes de setembre i no ha passat res. Simplement algú ha posat una foto i ho ha tret de context i ha dit que Consum deixa d'apostar per la llengua. És fals. Rotundament fals."


Assegura que és una implantació que afecta 100 dels 1.800 productes que té la marca pròpia, que es porta aplicant des del setembre i que no s'estendrà a més productes.

Notícia relacionada: La justícia europea veu il·legal etiquetar com a llet o formatge productes exclusivament vegetals

A Twitter, però, Consum responia a les crítiques divendres assegurant que la decisió "d'etiquetar la marca pròpia en castellà" havia estat testada amb els socis-clients i aprovada com a cooperativa per "millorar la legibilitat dels nostres productes". Assegurava també que, tot i això, la resta de comunicacions seguirien sent en català o en la llengua dels clients de les 6 comunitats en les quals són presents.

 

 

A Change.org una veïna de Riba-roja de Túria ja ha recollit 30.000 firmes perquè el valencià torni a tots els productes. Fins i tot l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha lamentat la decisió. La Conselleria d'Educació i Cultura valenciana intenta mediar explicant les mesures de bonificació a la indústria

"A final d'any presentarem el segell de qualitat lingüística. A totes aquelles empreses que facin un ús en positiu pel valencià puguin tenir reduccions de taxes."


Des de divendres, 50 socis s'han donat de baixa de Consum, però diuen que les vendes no han caigut.

Anar al contingut