París

Condoleezza Rice comunica a Moratinos que visitarà Espanya el mes de març

La celebració, a París, de la conferència d'ajuda al Liban ha permès que el ministre d'Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, i la seva homòloga nord-americana, Condoleezza Rice, s'hagin pogut veure una estona en privat. A banda de parlar sobre l'esforç de la comunitat internacional en la recuperació del Liban i de parlar també sobre el Pròxim Orient i l'Afganistan, la trobada ha permès prendre la temperatura de la relació entre tots dos països, que va enrarir-se des de la retirada de les tropes espanyoles de l'Iraq. Doncs bé, Rice visitarà finalment Espanya el mes de març.

Actualitzat

Rice i Moratinos han celebrat una entrevista bilateral, en el marc de la Conferència de Donants pel Líban, que ha durat encara no mitja hora. Durant l'entrevista, els dos diplomàtics han abordat la situació al Líban i al Pròxim Orient. La secretària d'Estat nord-americana hauria demanat a Moratinos que li truqui després de la visita a Espanya, divendres i dissabte, del president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, per "intercanviar impressions". L'interès de Rice pel que pugui dir Abbas a Madrid s'explica perquè serà la primera entrevista que mantindrà el president palestí després d'haver-se reunit a Damasc amb el màxim líder polític de Hamas, Haled Meshal.

En l'entrevista, Moratinos i Rice han parlat també de la iniciativa plantejada per Espanya, França i Itàlia per al Pròxim Orient, recollida pel Consell Europeu, així com de la situació a l'Afganistan. Espanya, ha dit Moratinos, aposta per la reconstrucció d'aquell país i Rice ha dit que tot el que es pugui fer per ajudar el govern de Kabul serà benvingut. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut