Rabat

Condemnades 47 persones pels atemptats de Casablanca

Al Marroc, ja ha acabat el judici contra 51 persones acusades d'estar relacionades amb el terrorisme islamista i d'haver col·laborat en els atemptats de Casablanca de l'any passat. 47 d'ells han estat condemnats i 4 han quedat absolts. Les penes van dels 30 als 2 anys de presó.

Actualitzat
Veredicte final. 47 marroquins condemnats a penes de 30 a 2 anys de presó per la seva implicació en els atemptats del març i l'abril de l'any passat a Casablanca. Ahir al migdia, els acusats van arribar al tribunal per escoltar la sentència. Fins a les 11 de la nit no es va fer pública. S'esperava que el veredicte contra els acusats de pertànyer al corrent salafista jihadista fos més dur, amb cadenes perpètues, però 17 només compliran uns mesos de presó per falta d'antecedents.

L'11 de març del 2007, Abdelfatah Raidi es va immolar en un cibercafè de Casablanca en veure's perseguit per la policia. Un segon terrorista va ser detingut. A partir de l'interrogatori, es va desemmascarar la majoria dels membres de la cèl·lula. El 10 d'abril, tres suïcides amb explosius casolans s'immolaven en un barri popular de Casablanca, amb el resultat d'un policia mort i diversos ferits.

El veredicte després de diversos ajornaments arriba dies després que el rei Mohamed VI va anunciar una reforma religiosa per evitar el discurs d'un islam radical, sobretot a les mesquites de barris populars i zones rurals aïllades per evitar, precisament, fets com els atemptats de Casablanca de l'any passat, on molts dels autors van ser instruïts en l'entorn de mesquites fora de control de les autoritats.
Anar al contingut