L'Ametlla del Vallès

Comença enmig de polèmica la consulta sobre el topless a l'Ametlla del Vallès

El Síndic de Greuges recomana a l'ajuntament que valori suspendre la consulta

Actualitzat

Ja ha començat la consulta a les dones empadronades a l'Ametlla del Vallès, majors de 16 anys, que demana si volen que es permeti la pràctica de topless a les piscines municipals del poble. Tot i així, el tema ha generat polèmica i pot ser que se suspengui la votació.

La iniciativa va néixer de la protesta que van protagonitzar homes i dones després que s'impedís a dues usuàries d'una piscina del municipi, estar sense la part de dalt del banyador a les instal·lacions.


Com explica Mariona Trabal, usuària d'una d'aquestes piscines, fins llavors havien fet cas dels advertiments del socorrista per tapar-se. Aquell dia, però, van decidir que no.

"Li vam dir: 'no, no, ja sabem que la teva obligació és avisar-nos però no ens volem tapar. Pensem que tenim tot el dret del món a fer topless a una piscina pública a Catalunya'."


La normativa de l'Ajuntament de l'Ametlla que regula aquesta pràctica prohibeix fer topless a les piscines municipals. Davant la polèmica generada –com explica Dolors Ferrer, regidora de Comunicació de l'Ajuntament– es va decidir traslladar la decisió a les dones que viuen al poble.

"Igual que vam rebre la instància d'aquestes dues dones que ens demanaven que es permetés fer topless, també vam rebre l'opinió d'altres veïnes de l'Ametlla que consideraven que en una piscina municipal no s'havia de deixar fer topless."

 


Ara, la consulta ja ha començat. Tot i així, el síndic de greuges també ha reaccionat sobre el tema i ha recomanat a l'ajuntament que valori suspendre la consulta per una possible vulneració del dret a la llibertat. La mateixa gent que va reclamar que tenia dret a fer topless està en contra de fer la consulta. Així ho explica Mariona Trabal:

"Nosaltres la veiem improcedent, aquesta consulta; seria com si ara es volgués consultar a una població si les persones d'una determinada raça poden accedir a no sé on, no? Tothom es queixaria i diria 'però per què consulteu això si és un dret que ja està determinat per la llei?' Doncs això és el mateix."

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut